Actualitate

Cinci cetăţi dacice, vandalizate

costestiNatalia Bumbac

Indivizii care au vandalizat săptămâna trecută siturile cetăţilor dacice Costeşti-Cetăţuie şi Costeşti-Blidaru, situaţie descoperită de jandarmii de la postul din localitatea Costeşti, par să-şi fi dus planul diabolic până la capăt.
Potrivit administratorului cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinsky, şi la celelalte trei fortăreţe dacice Băniţa, Piatra Roşie şi Feţele Albe a fost descoperit acelaşi tip de urme lăsate de vizitatori la primele două situri. Pentru identificarea autorilor poliţiştii fac în continuare cercetări, fiind înregistrat un dosar penal pentru efectuarea de lucrări neautorizate cu autor necunoscut.
Cu privire la această situaţie, Vladimir Brilinsky a afirmat că modalitatea în care au acţionat acei indivizi înlătura ipoteza conform căreia ar fi vorba de căutători de comori. În acest caz, balanţa înclină mai degrabă spre varianta unor practicanţi de ritualuri mistico-religioase, practici prilejuite şi de apropierea Echinocţiului de toamnă. Reamintim cititorilor că la siturile Costeşti-Blidaru şi Costeşti-Cetăţuie au fost săpate câteva zeci de gropi, aranjate în formă de litere alfabetice. Mai grav de atât, au fost distruse zidurile fortăreţei Costeşti-Cetăţuie, fiind dislocate mai multe pietre din turnurile-locuinţă, dar şi o bună parte din emplecton a fost distrusă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura