Simota, judecat într-un nou dosar

03 SimotaNatalia Bumbac

Problemele cu justiţia pe care le are afaceristul hunedorean Alin Simota (foto), aflat în penitenciar, unde execută pedeapsa de doi ani de închisoare, par a nu se mai încheia. Acesta a fost trimis recent în judecată pentru acuzaţia de instigare la abuz în serviciu într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Alba-Iulia.
Ieri, procesul a avut al doilea termen la care instanţa a dispus amânarea judecăţii pentru 26 octombrie, din cauză că Simota nu s-a prezentat, acesta aflându-se în Spitalul Penitenciar Dej.

I-a „combinat” pe poliţişti
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Alin Simota a ajuns în această situaţie pentru că în data de 13 septembrie 2013 i-a determinat pe doi poliţişti, L.I.S. şi M.M.N., să-şi încalce atribuţiile de serviciu. Cei doi poliţişti desemnaţi pentru paza şi escorta afaceristului i-ar fi facilitat o întâlnire cu membrii familiei şi alte persoane. Întâlnirea pe care afaceristul ar fi avut-o cu apropiaţii a avut loc în perioada în care se afla în arest preventiv în dosarul în care este acuzat că ar fi condus o reţea de crimă organizată din care făcea parte şi Cristian Litera. Acest dosar se află în judecata de fond la Tribunalul Hunedoara. Alin Simota mai este cercetat în alte două dosare, fiind învinuit de mai multe infracţiuni economice. În unul dintre ele a fost dată sentinţa de prima instanţă, Judecătoria Petroşani, în care a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, iar al doilea a fost trimis recent în judecata de fond de către Tribunalul Hunedoara. Condamnarea la doi ani de închisoare pe care o execută în prezent a primit-o pentru acuzaţia de conflict de interese, infracţiune pe care a săvârşit-o în perioada în care avea funcţia de consilier judeţean din partea PNL.

2 comentarii la „Simota, judecat într-un nou dosar

  • 25 iunie 2017 la 19:03
    Legătură permanentă

    Aline, Aline ce ti-au mai facut praduitorul de Litera si Perasifon. Unde este puterea(financiara) ta?

  • 25 iunie 2017 la 19:06
    Legătură permanentă

    Aoleu l-am uitat pe al 3-lea SIFON: tiganul de vali orfanu. Asta e in concediu in Franta: adica la PUSCARIE. Ha ha ha

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.