FlashPolitica si administratie

Oficial, medicul Emil Stoica, managerul Spitalului Județean Deva

Medicul Emil Stoica (foto) este, oficial, de astăzi, managerul Spitalului Județean de Urgență din Deva, după ce el a trecut examenul, obținând media 9,69.

Ce este un pacient?
Emil Stoica a fost singurul candidat pentru postul de manager al spitalului devean. El a condus, de la începutul pandemiei de Covid unitatea sanitară.
MESAGERUL HUNEDOREAN a asis­tat la concursul susținut ieri de medicul Emil Stoica, având și câteva întrebări pentru candidat. Una dintre acestea a fost următoarea: Ce măsuri veți lua ca situația extrem de gravă, aceea că hunedorenii au o încredere mică în personalul medical de aici, să se schimbe?
Iată și răspunsul candidatului: „Vom accesa în continuare fonduri pentru îmbunătățirea structurii și a dotării sec­țiilor. Anul acesta vom finaliza proiectul de reparații capitale la spital, ceea ce în­seamnă că vor crește condițiile hote­liere, aparatura va fi modernă iar pa­ci­enții vor fi mulțumiți. Gradul de satis­facție al pacienților va fi mai mare”.
Emil Stoica a mai propus și înființarea unei Secții de Îngrijiri Paleative, lucru care ar duce la scăderea duratei de in­ternare pe secții. O redistribuire a pa­turilor, pentru eficientizarea activității unității. Până la debutul pandemiei de Covid, datoriile spitalului se ridicau la
8 milioane de lei, o sumă imensă. La începutul acestui an, restanțele erau pe zero. Asta și pentru că în perioada asta s-a lucrat pe cheltuieli cu Covidul și nu pe contractul clasic cu Casa de Sănătate.
Președintele Consiliului de Adminis­trație al Spitalului Județean de Ur­gență Deva, dr. Bogdan Sorca, l-a întrebat pe can­didat ce este un pacient? Răspun­sul medicului Stoica a fost următorul: Pacientul este o per­soană bolnavă sau să­nă­toasă care utilizează serviciile de sănătate. Un alt membru al Comisiei de Examinare, medicul Ioan Demeter, șeful Secției Interne II, a întrebat cum vede managerul eficientizarea ra­portului de lucru dintre manager și șefii de Secții ?
„Managerul trebuie să aibă o cola­borarea foarte bună cu șefii de Secții, el nu poate face față fără aceștia. În orice moment se știe cât a lucrat fie­care șef de secție. Sunt indicatori și me­dicali și financiari pe care îi ana­lizăm”, a spus dr. Emil Stoica.