Politica si administratie

Apare un nou vaccin anti-COVID! Anunţul ministrului Sănătăţii despre serul pe care România îl va cumpăra

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că în toamnă ar putea apă­rea un nou vaccin anti-COVID, după ce un alt val provocat de Sars CoV-2 ar putea lovi România la sfâr­șitul verii.

Fără restricții
„Estimarea noastră este că decesele vor mai creşte în 3-4 săptămâni, pentru că există un decalaj între creş­terea numărului de cazuri şi decese”, susține Alexandru Rafila.
„În nici un caz nu sunt decese com­parabile cu valul 4 Covid, când a fost o situaţie fără precedent.Nu avem în vedere o măsură restrictivă, reco­man­dăm utilizarea măştii în interior şi în mijloacele de transport în comun.”, a mai precizat ministrul Sănătății.
Cred că obligativitatea măştii în acest sezon cald e dificil de im­ple­men­tat, pentru că oamenii ar purta-o in­co­rect, cred că e mai bună o re­co­man­dare”, a mai spus Alexandru Rafila.
De altfel, după apariția noului vaccin, nu va mai fi însă vorba despre o cam­panie națională de vaccinare specială, „cu toate motoarele turate la maxi­mum”, așa cum s-a întâmplat anterior.
„Acest lucru a fost făcut atunci când era realmente o situație de criză și ne confruntam oricum cu alte variante, mult mai agresive. În momentul de față, bună parte din populație are deja o imunitate. Acum sunt oameni care au câștigat imunitate, cumva lucrurile se pot face – și există o infrastructură și o platformă pe care vaccinarea se poate desfășura – deci, nu va fi nevoie de altceva”, a declarat Andrei Baciu, se­­cretar de stat în Ministerul Sănătății.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura