Octavian Morariu candidează pentru un nou mandat la Rugby Europe

Fostul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român( COSR), actual membru al CIO, Octavian Morariu (foto) va candida pentru al treilea său mandat ca preşedinte al Rugby Europe (Federaţia Europeană de Rugby), la alegerile care vor avea loc pe 4 decembrie în cadrul forului european al sportului cu balonul oval, potrivit portalului Inside the Games.
Octavian Morariu, fost preşedinte al Fede­raţiei Române de Rugby, îl va avea con­tracandidat pe rusul Kiril Iaşenkov, care l-a acuzat că rugby-ul european a bătut pasul pe loc în afara ţărilor din Tur­neul celor Şase Naţiuni.
Vicepreşedintele Federaţiei ruse a afirmat la începutul acestei luni că e ne­voie de „o schimbare majoră”, expri­mân­du-şi încrederea că este persoana care poate duce Rugby Europe la un nivel su­perior, declarând că intenţionează să du­bleze bugetul organizaţiei în următorii doi ani şi să organizeze o nouă competiţie intercluburi.
„Pentru cei care urmăresc îndeaproape rugby-ul din Europa e deja cunoscut, aşa cum federaţia rusă ştie şi ea, că lansarea unei competiţii intercluburi şi investiţiile necesare au fost deja votate de conducerea Rugby Europe în martie 2020, iar noua competiţie va debuta în sezonul 2021-2022”, a afirmat Morariu, care a menţionat că au fost semnate înţelegeri cu parteneri media şi comerciali.
„Vreau să adaug că Rugby Europe şi-a triplat veniturile comerciale în ultimele 18 luni şi are o traiectorie ascendentă sem­ni­ficativă”, a subliniat oficialul român. Octa­vian Morariu (59 ani), este şi preşedintele Comisiei CIO pentru viitoarele oraşe gazdă ale Jocurilor Olimpice de iarnă, a comentat şi afirmaţiile lui Iaşenkov legate de faptul că Rusia este o putere în rugby şi că poate duce Rugby Europe Championship la un nivel apropiat de Six Nations: ”Deja facem asta. Rolul preşedintelui este de a lucra în beneficiul tuturor membrilor. Ambiţia Rusiei de a deveni o putere în rugby este una legitimă şi evident că o încurajăm, însă trebuie să se facă prin respectarea regulilor şi a valorilor sportului nostru şi nu în detrimentul altor membri”, a subliniat Morariu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare