Actualitate

Obligat la sute de ore de muncă în folosul comunității

Hunedoreanul a adunat amenzi de aproape 7.000 de lei, dar nu a achi­tat nici măcar una dintre sancțiuni. Cum nu are venituri și nici loc de mun­că, municipalitatea Hunedoara a cerut unei instanțe de judecată
să-l oblige pe localnic să-și spele gre­șelile prin muncă în folosul co­munității. Mai bine de o lună și ju­mă­tate ar trebui să presteze individul, după cum a decis un judecător.

Nu a venit la proces
„Municipiul Hunedoara a solicitat înlocuirea amenzii contravenţionale aplicate intimatului cu sancţiunea obli­gării acestuia la prestarea unei ac­tivităţi în folosul comunităţii. În mo­ti­varea cererii, s-a arătat că intimatul a fost sancţionat de către organele de poliţie, fiindu-i aplicate amenzi con­tra­venţionale în cuantum total de 6.895 lei. Mai arată că nu este po­sibilă executarea silită a intimatului, fiind insolvabil”, se arată în cererea adresată instanței din Hunedoara. Hunedoreanul nici măcar nu și-a dat interesul de a se prezenta la proces. Acesta a primit în decursul anilor opt amenzi contravenționale cu sume cu­prinse între 200 și 1.305 lei. Instanța i-a transformat fiecare sancțiune într-un număr de ore de prestări de ac­tivităţi în folosul comunităţii, la ser­viciile Primăriei Hunedoara. Conform deciziei Judecătoriei Hunedoara, băr­batul a fost obligat să presteze 345 de ore pentru a-și șterge greșelile, dar poate face apel întrucât soluția nu este definitivă. (M.Gânju).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura