Comunitate

Obiectiv ratat la BucureŞci Proiect de alimentare cu apă pentru mai puțin de un sfert de locuitori în satul Șesuri

Într-o epocă în care accesul la apă po­tabilă este un drept fundamental, primarul comunei Bucureșci, Mircea Ghilean, pare să fi ratat ținta pro­iec­tului „Alimentare cu apă sat Şesuri”. Cu toate promisiunile de îmbunătățire a infrastructurii și a calității vieții locui­to­rilor, acest proiect se dovedește a fi o dezamăgire profundă pentru co­mu­ni­tatea locală.

Oficial de la minister: zero lei contractați
Problema principală a acestui proiect este dimensiunea redusă a rețelei de distribuție și superficialitatea planificării. Cu o lungime de rețea de alimentare cu apă de doar 2,9 kilometri și o capacitate de a servi doar 75 de locuitori (aproape un sfert), proiectul pare să fie departe de a satisface nevoile întregii comunități. Suma de 480.000 lei alocată acestui proiect (care încă nu a fost accesată!) pare a fi risipită într-o încercare super­ficială de a satisface cerințele de bază ale cetățenilor.
Un aspect alarmant este că proiectul nu a contractat niciun leu din finanțare, ceea ce ridică semne de întrebare cu pri­vire la eficiența administrativă și ca­pacitatea primarului de a gestiona re­sursele în mod corespunzător în be­ne­ficiul comunității.

Pentru unii mumă, pentru alții…
Pe lângă faptul că numărul mic de lo­cu­itori deserviți ridică semne de între­bare cu privire la criteriile de selecție a beneficiarilor, există o preocupare se­ri­oasă pentru ceilalți cetățeni care nu vor beneficia de această infrastructură vitală. Lipsa accesului la apă potabilă poa­te avea consecințe grave asupra să­nătății și calității vieții acestor cetățeni, iar această neglijare a nevoilor lor nu poa­te fi trecută cu vederea.
În final, proiectul de alimentare cu apă din comuna Bucureșci se dovedește a fi o manifestare a lipsei de preocupare pen­tru binele tuturor cetățenilor din partea primarului Mircea Ghilean, mai ales că orice proiect de acest gen pre­supune, în mod normal, înființarea de rețele până la limita de proprietate. Este im­perativ ca cineva competent să ree­valueze și să revizuiască acest proiect în conformitate cu nevoile reale ale co­mu­nității și să acționeze într-un mod res­ponsabil și eficient pentru a asigura accesul la apă potabilă pentru toți locuitorii satului Șesuri.
Dat fiind contextul, este clar că ce­tă­țenii din comuna Bucureșci merită mai mult decât această abordare su­per­ficială și neglijentă din partea adminis­trației locale. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura