Oamenii simpli plătesc, patronii ba

15 aprilie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Nu mai puţin de 10 firme din Petroşani s-au trezit cu sechestru asigurator pus pe bunuri. Acestea au datorii la bugetul local cifrate între 500 de milioane şi trei miliarde de lei vechi. Printre marii datornici se numără şi Fundaţia „Gigi Becali”, care îşi are sediul în cartierul Aeroport.

În patru ani, fundaţia a acumulat o datorie de 500 de milioane de lei vechi. „Am fost contactaţi de către reprezentanţii asociaţiei, care ne-au cerut să le prezentăm situaţia cu datoriile pe care le au. Totodată, aceştia ne-au promis că îşi vor achita restanţele, în viitorul apropiat”, a declarat Ioana Mărgulescu, şeful Biroului Taxe şi Impozite Locale Petroşani. Printre firmele care au sechestru asigurator pe bunuri, se numără şi UPSRUEEM Craiova sau Cooperativa Unirea. Acestea au acumulat datorii de trei, respectiv un miliard de lei vechi.

Unii s-au grăbit să achite impozitele

De cealaltă parte, contribuabilii de rând sunt mai „atenţi” cu bugetul local şi îşi plătesc în mare parte la timp impozitele. Potrivit reprezentanţilor Biroului de Impozite şi Taxe Locale din Petroşani, anul 2010 se prefigurează a fi un an „impozabil” bun. Nu de alta, dar peste 16.000 dintre cei 23.000 de proprietari de apartamente din localitate şi-au achitat deja dările către bugetul local. Cei care au trecut pragul biroului până în data de 1 aprilie au beneficiat şi de o reducere de 10 la sută. „Peste 16.000 dintre contribuabilii din localitate şi-au achitat deja, integral, impozitele şi taxele locale. Cei care nu au făcut acest lucru până în data de 31 martie au pierdut reducerea de 10 la sută şi vor plăti penalităţi pentru prima jumătate a anului”, a declarat Ioana Mărgulescu, şeful Biroului Impozite şi Taxe Locale Petroşani. După data de 1 aprilie, restanţierii la achitarea dărilor locale vor scoate ceva mai mulţi bani din buzunar. Aceştia vor plăti şi o penalizare pentru fiecare zi de întârziere. (D. Istudor)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mircia Muntean candidează pentru şefia PNL Deva

Odată cu vacantarea postului de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Deva, prin demisia lui Florin Oancea, trebuie organizate alegeri pentru...

Gura lumii

Vorbesc cârcotaşii că, deunăzi, doi lideri de organizaţii de partid, din zona cu mulţi mineri ai judeţului, unul de la...

Agresori liberi, victimă desfigurată în spital

Un bărbat de 29 de ani, din Uricani, a ajuns la spital în urma unei bătăi pe care a încasat-o...

Închide