Comunitate

O şansă la zâmbet pentru asistaţii sociali de la Baia de Criş

Magdalena Şerban

Bolnavii găzduiţi de Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş se pot bucura, de acum încolo, de DVD-uri, DVD player, televizor, proiector, ecran, calculatoare şi mobilier – toate acestea datorită generozităţii unor sponsori şi efortului Bibliotecii Judeţene „Ovid Densuşianu” din Deva, al cărei program social demarat sub deviza „Noi nu v-am uitat!” s-a oprit ieri, la Baia de Criş, prin deschiderea unui nou punct al instituţiei.

Punte de legătură permanentă
Se spune că orice formă de comunicare poate fi un pansament pentru suflet şi durere, în general. Cei de la Unitatea Medico-Socială Baia de Criş au avut ocazia să simtă din plin acest lucru, fiind destinatarii unei acţiuni, în primul rând, umanitare. „Am deschis o importantă punte de legătură către persoanele aflate în centrul de la Baia de Criş, în aşa fel, încât ideea de „azil” să devină o relicvă a trecutului. Vom fi alături de ei cu ceea ce ne pricepem cel mai bine să oferim: servicii de bibliotecă, de calitate. Această filială proaspăt înfiinţată va încerca să compenseze prin cărţi, DVD-uri şi activităţi culturale, nevoia de socializare, oferind terapie complementară îngrijirii medicale de care beneficiază persoanele internate aici. În viitor, mai dorim să organizăm prezentări de carte, de materiale în power point, vizionări de filme, întâlniri şi dialoguri cu scriitorii noştri, precum şi orice alte momente cu încărcătură culturală ce pot aduce puţină bucurie în sufletele acestor oameni care reprezintă un segment defavorizat”, a precizat Sebastian Bara (foto, în stânga), directorul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densuşianu” din Deva.

…un gest, o alinare
Legătura cu lumea şi deschiderea către cunoaştere sunt privite cu mulţumire şi de managerul Unităţii Medico-Sociale Baia de Criş, Călin Petru Marian (foto, în dreapta). „Faptul că cineva, mai ales din exterior, s-a gândit la ei şi le-a întins o mână, ba mai mult, le-a promis continuitatea legăturii formate, este ca un umăr pe care se pot sprijini ori de câte ori simt nevoia. Trăim într-o lume în care nepăsarea o întâlnim, din păcate, la orice pas. Măcar aici, unde oamenii suferă nu numai de durerile trupeşti, ci şi din pricina celor sociale, lucrurile să stea altfel. Mă bucură această colaborare şi doresc să le mulţumesc celor care s-au implicat în susţinerea ei. Mulţi dintre cei internaţi la noi poate nici nu au avut ocazia să se bucure de un dvd sau de performanţele unui calculator. Acum, o pot face, mai ales ştiind că în implementarea proiectului a fost pus mult suflet”, a precizat Călin Marian, managerul de la Baia de Criş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura