Sport

O remiză neaşteptată

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a scos mai mult decât spera din meciul din deplasare cu Unirea Alba Iulia, scor 0-0. Trupa antrenată de Gică Barbu putea însă să câştige, dacă transforma ocaziile clare pe care şi le-a creat, însă, la fel de bine putea să şi piardă, dacă portarul Horvath nu intervenea salvator, cu riscul unei accidentări grave, în ultimul minut al partidei.

Egali în neputinţă
Echipa deveană s-a prezentat la meciul cu fosta grupare de Liga I, cu gândul de a interpreta într-un mod cât mai puţin umilitor rolul de victimă sigură. Spre surpriza lor, devenii au văzut că fac faţă confruntării şi nu sunt simpli încasatori, ci pot chiar să contraatace şi să pună probleme. Nu vă gândiţi că Mureşul a devenit peste noapte, în urma victoriei din prima etapă, o echipă competitivă şi omogenă, întrucât motivul real al echilibrului partidei a fost jocul sub aşteptări de slab al celor de la „Unirea“.
În acest context, în prima repriză, ocaziile au fost împărţite. Şutul lui Costea (17) l-a lovit în cap pe portarul devean Horvath, iar V. Pistol (30) a fost aproape de autogol la o deviere cu capul, dar mingea a ieşit în corner. Mureşul a fost periculoasă tot de două ori, prin Dârvaru (28 şi 39), când vârful devean a şutat peste poartă, din poziţii foarte bune. După pauză, primii abonaţi la mari ocazii de gol au fost devenii, dar Sătmar (cap din doi-trei metri) şi Dârvaru au fost lipsiţi de inspiraţie. „Unirea“ a forţat pe final, când a avut două mari ocazii. Szabo (75) a slalomat pe banda stângă şi a căzut în careu, cerând penalty. Apoi, în ultimul minut, Buş a reluat în plasă din careul mic, însă l-a lovit în prealabil cu talpa în cap pe portarul Horvath, care a intervenit curajos şi golul a fost anulat. Horvat, care poate fi considerat omul meciului, a fost dus la spital imediat după partidă şi, după investigaţii s-a dovedit că nu are nimic grav. „Ne-am închis bine şi, exceptând faza golului anulat, am avut ocazii mai mari decât adversarii. Nivelul campionatului a scăzut mult, iar dacă vom fi deştepţi, nu vom mai avea probleme cu retrogradarea, ci vom putea sta într-o zonă liniştită de la mijlocul clasamentuui”, a spus Gică Barbu, antrenorul Mureşului.
Mureşul Deva: Horvath – Coca, V. Pistol, Dosan, Cîmpean – Gomgolea, Golguţ, Sătmar, Gârlă, Melcea – Dârvaru. Au mai jucat: Bogman, Furdean şi Trif.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura