Actualitate

O razie de proporții a făcut „ravagii” printre vitezomani

Maximilian Gânju

În doar două ore au fost date peste 180 de amenzi pentru abateri la legislația rutieră, au fost ”săltate” zeci de permise de conducere, dar a fost întocmit și un dosar penal.

Dosar penal
Acțiunea de amploare derulată pe dru­mu­rile hunedorene a fost supervizată de ofițeri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Rutieră, la ea lu­ând parte și polițiști din cadrul Inspec­to­ratelor de Poliție Județene Alba și Timiș. Ve­rificările efec­tuate în trafic au vizat re­du­cerea nu­mă­rului de accidente rutiere și a consecințelor acestora, determinate de nerespectarea re­gimului legal de viteză, a regulilor privind de­pășirea, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau ignorarea altor reguli rutiere. În doar două ore, po­lițiștii au aplicat 181 sanc­țiuni pentru ne­res­pectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe dru­mu­rile publice, din care 87, pentru neres­pec­tarea regimului de vi­teză legal stabilit. ”Urmare activităților des­fășurate, au fost reținute în vederea sus­pendării exercitării dreptului de a con­duce autovehicule pe drumurile publice 21 permise de conducere, din care: 13 pentru depășirea vitezei legal stabilite cu mai mult de 50 km/h, 3 pentru neacordarea priori­tății de trecere vehiculelor, 1 pentru nea­cor­darea priorității de trecere pietonilor, 4 pentru alte abateri.
Tot în cadrul activităților desfășurate au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune contra si­gu­ranței circulației pe drumurile publice”, pre­cizează IPJ Hunedoara. Dosarul penal a fost întocmit de polițiști pe numele unuișofer de 52 de ani, din municipiul Timișoara. Acesta a fost oprit în trafic în localitatea Cristur, unde conducea un autoturism, deşi con­su­mase băuturi alcoolice. Bărbatul a fost apa­ratul alcooltest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii vor des­fășura astfel de acțiuni și pe viitor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura