Încep lucrările la Coridorul de Est în municipiul Hunedoara

Adriana Năstase

Ieri a fost predat amplasamentul pentru lu­crările proiectului-gigant „Modernizarea trans­portului în municipiul Hunedoara prin in­vestiții în transportul public ecologic – Co­ri­do­rul de Est”. Contractul pentru executarea lu­cră­rilor a fost semnat la jumătatea lunii iulie, iar lucrările vor începe cel mai probabil în 2-3 săp­tămâni, anunță cei de la Primăria Hunedoara.

Rezolvă mai multe probleme
Contractul pentru această investiție a fost adjudecat de asocierea Sustainable Urban Mobility Solutions SRL – Proactiv SRL. Acesta este cel mai amplu demers de modernizare a municipiului Hunedoara.
“Proiectul privind «Coridorul de Est» este complementar cu alte două proiecte, de valori aproximativ egale, 10 milioane de euro fiecare: «Coridorul Central», aflat deja în faza de execuție a lucrărilor (șantierul din zona Sanitas), respectiv «Coridorul de Vest», pentru care sperăm ca pro­ce­durile de licitație să poată începe cât mai cu­rând. Rezolvăm mai multe probleme importante sesizate și de cetățeni în nenumărate rânduri: starea carosabilului și trotuarelor pe străzile Mureșului și Eroilor, starea scărilor dinspre fostul Liceu Nr. 2 și de lângă vechea Școală Nr. 3, dar modernizăm și orașul realizând o a treia zonă pie­tonală modernă, pe Aleea Ciprian Porumbescu, și achiziționând autobuze hibrid, sisteme de semaforizare moderne, mobilier urban și multe alte dotări de care orice oraș modern are nevoie”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.
Proiectul are o valoare totală de aproape 10 mi­li­oane de euro, este finanțat prin Programul Ope­rațional Regional și are ca obiective principale modernizarea infrastructurii de transport, în­cu­rajarea soluțiilor de transport alternative ne­po­luante și achiziționarea de autobuze ecologice.
Prin intermediul acestuia vor fi reabilitate și modernizate strada Eroilor, strada Mureșului (tronsonul dintre str. Eroilor și b-dul Mihai Viteazul) și strada Buituri (tronsonul dintre b-dul Dacia şi str. Eroilor).
Aleea Ciprian Porumbescu şi „scările de la Poliţie”, zonă denumită La Trepte (dintre b-dul Rusca şi str. I.L.Caragiale) vor fi transformate în noi zone atractive de promenadă, dotate cu mobilier urban și rețele de iluminat public pietonal. La fel se va întâmpla şi cu Scara – Izvor (din apropierea fostei Școli Generale Nr. 3).
Lucrările încep din zona Spitalului Municipal
„Dr. Alexandru Simionescu”, unde la intersecția străzilor Pictor Luchian și Victoriei va fi amenajat un sens giratoriu care va ajuta la extinderea tra­seului de autobuz nr. 2 fără a mai fi necesară re­configurarea ulterioară a acestuia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.