O nouă premieră la Teatrul de Artă Deva!

Mircea Crivăţ

Teatrul de Artă Deva prezintă iubitorilor de teatru din judeţ o nouă premieră. Este cea de a treia premieră a stagiunii 2018 -2019!

Este vorba de piesa „Bani din cer”, o adaptare după Ray Cooney, pusă în scenă de actorul Marian Stan, care semnează regia şi scenografia.
După succesul piesei „Cu fundul în două luntri”, regizorul şi actorul Marian Stan revine în faţa spectatorilor cu o nouă comedie, categorie teatrală de care acesta este atras şi în care se poate spune că excelează. De această dată, a decis să încredinţeze rolurile din piesa “Bani din Cer” unor actori tineri şi talentaţi, absolvenţi ai Facultăţii „Dunărea de Jos„ din Galaţi, colaboratori ai teatrului devean. Astfel, îi veţi putea urmări pe scena TAD pe Aurel Gheorghe, Viorica Bulgac, Edgar Bunea, Theo Creţu, Laurenţiu Lungu, Laura Tulac şi Nicoleta Miron.
Dar iată cum îşi prezintă regizorul Marian Stan piesa păstorită de el şi prezentată în premieră pe scena teatrului din Deva:
„În ultima vreme se vehiculează cam peste tot cuvinte ca «libertate», «dragoste», «cinste», «onestitate», «morală». V-aţi întrebat ce aţi face dacă într-o zi aţi găsi în servieta dumneavoastră cu care mergeţi la serviciu, pardon, «job», că aşa am auzit că e «cool» să se spună azi, deci, dacă aţi găsi o sumă de bani cu care aţi putea trăi liniştit cu familia până la adânci bătrâneţi, ce aţi face? Aţi păstra-o? Aţi căuta proprietarul? Aţi anunţa poliţia? Aţi dona banii unei biserici, moschei, sinagogi, templu? Aţi sponsoriza un ONG cu scopuri caritabile? Aţi alege «libertatea» fugind cu banii în Serbia sau Costa Rica? Aţi pune mai presus «dragostea de arginţi»” cinstei? Dar ce mai înseamnă cinstea în ziua de azi? Mai recunoaşte cineva când greşeşte? E moral să trăieşti după posibilităţile tale, cu munca onestă pe care o faci sau să încerci să te îmbogăţeşti repede, cu orice mijloace? «Aceasta e întrebarea!». Cam aşa stă treaba şi cu spectacolul ăsta! Şi cine va veni să-l vadă, va aprecia sau nu, în funcţie de propria conştiinţă, dacă protagoniştii au procedat bine sau nu în alegerea făcută!“
Aşadar, iubitorii de teatru au ocazia să vizioneze, în data de 18 octombrie, de la ora 19, în sala mare a Teatrului de Artă Deva, această piesă, o comedie cu valenţe civice şi morale, care nu are cum să îţi ridice şi unele semne de întrebare.
Precizăm că preţul biletului este de 30 lei /15 lei cu reducere.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.