Eveniment de anvergură naţională, organizat la Geoagiu-Băi . Interviu cu Deli-Maria Alic, preşedintele Filialei Hunedoara a Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România

Mircea Lepădatu

Doamnă Deli-Maria Alic, pentru început prezentaţi cititorilor noştri ce statut are Uniunea Profesiilor Liberale din România şi din cine este formată?
– Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată în anul 2001. Este formată din asociaţii de profesii liberale, ca de exemplu Camera Auditorilor Financiari din România, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Camera Consultanţilor Fiscali, Colegiul Farmaciştilor din România, Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, iar în prezent reprezintă aproximativ 85.000 de membri ai organizaţiilor profesionale.
– După cât ştim, este prima dată când în judeţul Hunedoara se organizează un eveniment de anvergură naţională, mai exact, o conferinţă naţională a UPLR, cu o tematică referitoare la profesiile liberale…
– Într-adevăr, este primul eveniment de asemenea anvergură organizat în judeţul Hunedoara şi a fost posibil datorită parteneriatului cu două din organizaţiile profesionale membre ale Uniunii: Camera Auditorilor Financiari din România şi Camera Consultanţilor Fiscali. Până în prezent, de regulă, astfel de evenimente s-au organizat în municipiul Bucureşti sau în centrele regionale ale României, cu preponderenţă în municipiile Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara. Conferinţa de la Geoagiu-Băi se adresează atât participanţilor din judeţul Hunedoara, în primul rând, cât şi celor din alte judeţe, având confirmări de prezenţă din Alba, Arad, Timiş, Cluj, Covasna, Bistriţa, şi Satu Mare.
– Cui se adresează mai exact această conferinţă având ca temă rolul profesiilor liberale în societatea românească şi în ce scop este ea organizată?
– Conferinţa se adresează membrilor organizaţiilor profesionale şi, deopotrivă, conducătorilor şi personalului din instituţiile şi entităţile publice, antreprenorilor şi personalului din companiile acestora. Astfel de evenimente organizate de Uniune sau de organizaţiile profesionale membre ale UPLR au rolul pe de o parte de a se prezenta şi dezbate –teoretic şi practic – noutăţile specifice domeniilor de activitate, iar pe de altă parte, de a crea un cadru corespunzător dezvoltării profesiilor liberale, asigurarea condiţiilor pentru exercitarea profesiilor pe baza liberei iniţiative, cu profesionalism, precum şi de promovare a solidarităţii profesiilor liberale.
Cum genericul conferinţei este cam general, ne puteţi spune mai precis ce se dezbate în cele trei zile cât se desfăşoară aceasta?
– Temele conferinţei sunt în strânsă corelare cu profilul participanţilor, astfel se vor dezbate aspecte de interes privitoare la fiscalizarea profesiilor liberale, profesiile liberale în interesul public, profesiile liberale şi economia, noutăţi de ultimă oră privind modificările aduse Legii Insolvenţei, sau tendinţe de modificare a Directivelor europene în materie de TVA.
– În final, prezentaţi-ne şi programul conferinţei, spre ştiinţa celor interesaţi să participe…
– Lucrările conferinţei se vor desfăşura în două sesiuni: vineri, 19 octombrie, între orele 16,00 şi 19,00 şi sâmbătă, 20 octombrie, între orele 9,30 şi 13,30. Mai precizez că taxa de participare la conferinţă este de 150 lei/participant. De asemenea, informaţiile suplimentare cu privire la eveniment, temele care vor fi prezentate şi nominalizarea lectorilor (persoane despre care putem afirma că reprezintă un brand în domeniul de activitate al fiecăruia), precum şi detalii privind înregistrarea la conferinţă, sunt prezentate pe paginile web ale UPLR (www.uplr.ro) şi ale organismelor profesionale.

One thought on “Eveniment de anvergură naţională, organizat la Geoagiu-Băi . Interviu cu Deli-Maria Alic, preşedintele Filialei Hunedoara a Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România

  • 14 octombrie 2018 la 23:12
    Legătură permanentă

    cine-i Doamna Deli-Maria Alic, sotia lui Bebeacă? Pai sa ne spuna cand s-au infiintat Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Hunedoara so on…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.