Deşi marea agitată l-a obligat să stea trei zile pe mal. Hunedoreanul Avram Iancu nu se dă bătut!

15 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Mircea Crivăţ

Săptămâna trecută, polisportivul din Valea Jiului, Avram Iancu, nu a prea avut noroc de condiţii bune pentru a-şi continua cursa de înot pe Marea Neagră spre Istanbul.

Astfel, de joia trecută, scrie Avram Iancu pe pagina sa de Facebook, după ce a înotat un kilometru, a trebuit să se oprească şi să revină la mal, din cauza valurilor foarte mari. De atunci, n-a mai reuşit să-şi continue cursa până duminică, marea fiind în continuare agitată.
În sfârşit, duminică a prins o fereastră când marea sa mai potolit şi Avram Iancu, alături de însoţitorul său de pe caiac, Viorel Adi Dăianu (în foto, împreună cu Avram Iancu), a reuşit să înoate şapte kilometri. Din păcate, tot duminică s-a despărţit de Adi Dăianu, care l-a însoţit în aceste zile absolut gratuit. Dar iată ce scrie Avram Iancu în jurnalul său de pe Facebook:
“De dimineaţă a fost o fereastră foarte scurtă în care valurile au avut o intensitate rezonabilă. Am profitat de moment şi ne-am mai «mişcat» 7 km, după cele trei zile de pauză.
Săptămâna de VOLUNTARIAT (adică gratis) pe care Viorel Adi Dăianu şi-a asumat-o, întru ajutorarea mea, s-a încheiat. L-am dus înapoi 80 de km cu maşina personală, pentru a-şi recupera maşina care a rămas într-un loc păzit.
Despărţirea a fost grea! Cu siguranţă s-a legat o prietenie pe viaţă. Mulţumesc, om fain!
Mi-a făcut şi o mărturisire care m-a şocat; este pentru prima dată când s-a dat, în această viaţă, cu caiacul. Pentru amândoi a rămas o întrebare fără răspuns; care din noi e mai nebun? 🙂 Eu sau el? 🙂
Un lucru este cert; am primit încă o dovadă în plus că dacă cineva vrea să realizeze ceva, poate! Trăiască România!
PS. Marţi soseşte un personaj care se ştie foarte bine cu caiacul. O să-l prezint atunci!”, a scris polisportivul din Petroşani pe pagina sa de socializare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O nouă premieră la Teatrul de Artă Deva!

Teatrul de Artă Deva prezintă iubitorilor de teatru din judeţ o nouă premieră. Este cea de a treia premieră a...

Eveniment de anvergură naţională, organizat la Geoagiu-Băi . Interviu cu Deli-Maria Alic, preşedintele Filialei Hunedoara a Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România

Doamnă Deli-Maria Alic, pentru început prezentaţi cititorilor noştri ce statut are Uniunea Profesiilor Liberale din România şi din cine este...

Doi pentru postul de secretar al judeţului

Într-un final, după ce i s-a admis contestaţia după proba scrisă, Simona Becuş, unul dintre candidaţii respinşi iniţial la concursul...

Închide