O nouă medalie de aur pentru inventatorul devean

02 Corneliu Birtok Baneasa-inventika 2009 (6)

Nicolle Ebner

Un nou triumf pentru inventatorul devean, Corneliu Birtok-Băneasă (foto). La Salonul Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi „INVENTIKA-2009”, deveanul a câştigat medalia de aur şi un premiu special din partea Asociaţiei Inventatorilor din Polonia.

Două premii dintr-o lovitură
La cea de a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional „INVENTIKA-2009”-eveniment oficial al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală (OMPI) aflat sub patronajul Ministerului Educaţiei, au participat 400 de invenţii din 11 ţări. Corneliu Birtok Băneasă a participat cu invenţia „Dispozitiv mecanic de transfer al aerului” şi concomitent a participat şi la Salonul Cercetării unde a expus în două standuri. „Am reprezentat Facultatea de Inginerie Hunedoara la standul Universităţii Politehnice din Timişoara, unde am prezentat rezultatele cercetării pe anul 2009, iar în standul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru maşini şi instalaţii destinate agriculturii şi industriei alimentare (INMA) am expus un filtru supraaspirant”, a declarat deveanul, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Sponsorizat de Primăria Deva
„Dispozitivul dinamic de transfer al aeruluI”, invenţia care i-a adus studentului devean medalia de aur la „INVENTIKA-2009” şi premiul Special al Asociaţiei Naţionale a Inventatorilor din Polonia, are aplicabilitate în industria automobilului şi securitate rutieră. Jurizarea invenţiilor prezentate a fost făcută de un juriu internaţional, iar participarea a fost sponsorizată, şi de această dată, de Consiliul Local Deva, care a alocat de la bugetul municipiului suma de 3.500 lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.