O nouă încercare a Lotului „Sârbu” să fie eliberat

Adriana Năstase

O nouă ocazie de a obţine eliberarea din ares­tul preventiv vor avea cei trei implicaţi în dosarul de mită de la Primăria Deva, Laura Sâr­bu, fostul secretar al municipiului, Hadrian Sârbu, soţul acesteia, angajat al primăriei şi cumnatul ei, Adrian Bodrean, tot angajat al instituţiei.

În arest la domiciliu
Cei trei vor fi prezenţi în 5 iulie 2021 în faţa magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara, soli­citând să nu li se prelungească măsurile de arest preventiv, în cazul Laurei Sârbu şi al lui Adrian Bodrean şi a arestului la domiciliu în cazul lui Hadrian Sârbu.
Reamintim că Hadrian Sârbu, soţul Laurei Sârbu, şi el angajat al Primăriei Deva, se află în arest la domiciliu. Cei trei sunt anchetaţi pen­tru infracţiuni de corupţie. Cei trei au fost ares­taţi preventiv din 1 aprilie, la solicitarea pro­curorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind de ajutorul soţului ei Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva şi a adminis­tra­torului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Adrian Mihai Bodrean, la rândul său func­ţio­nar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva. „Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă so­cială Deva)”, se arată în rechizitoriu. În ace­eaşi perioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, be­neficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra func­ţio­na­rilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri ob­ţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie. Într-un context ase­mă­nător, Laura Sârbu, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, be­neficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi primit o parte din aceşti bani, restul fiind opriţi de reprezentantul societăţii menţionate anterior. „Facem precizarea că această eta­pă a procesului penal reprezintă, conform Co­du­lui de procedură penală, finalizarea an­chetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de ne­vinovăţie”, a informat DNA Alba Iulia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.