Medici noi la spitalul din Hunedoara

Magdalena Şerban

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simio­nes­cu” Hunedoara are medici noi, cu dife­rite specializări. Departamentele ce au reu­şit să atragă profesionişti sunt diverse, iar lista rămâne deschisă.

Omul sfinţeşte locul
În condiţiile în care spitalele din Româ­nia, fie ele judeţene, municipale sau oră­şe­neşti, se plâng de exodul cadrelor medi­cale, mulţi preferând ca imediat de pe băn­cile facultăţii să ia calea străinătăţii cu toate că salariile au fost majorate substanţial în ultimii ani, unitatea din Hunedoara a reuşit să-şi dezolte echipa medicală. “Încercăm să adu­cem din timp medici în specialităţile poten­ţial deficitare, ca acoperire cu resursa umană, sporind în egală măsură calitatea actului medical. Mă bucură faptul că se continuă investiţiile în domeniul Sănătăţii la Hu­nedoara, iar cea mai bună investiţie pe acest palier consider ca este un bun pro­fesionist”, a afirmat Radu Budae (foto), ma­nagerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara. Astfel, în 2020, la unitatea sanitară de pe Cerna au venit opt noi specialişti (Pneumologie, Radio­logie, UPU, UPU Pediatrie, Oncologie, Cardiologie, Medicină Internă) şi patru rezidenţi (UPU, ORL, Radiologie, Pediatrie). În anul curent, alţi opt specialişti au întregit partea de personal (UPU, Boli Infecţioase, Endocrinologie, Pediatrie, Neonatologie), alături de şase rezidenţi (Diabet, UPU, Pneu­mologie, Radiologie, Medicina Muncii). Nici la capitolul linii de gardă nu sunt segmente neacoperite, cea din ATI fiind completă, la fel ca şi UPU. Singura menţiune e că în ce priveşte Urgenţa, se urmăreşte suplime­n­tarea numărului de angajaţi, fiind o pers­pectivă direct proporţională cu previzio­narea statistică (raportat la evoluţia s­o­licitărilor şi a ariei de adresabilitate). Capi­tolul asistenţi, infirmieri, respectiv îngriji­toare, este şi el la capacitate normală, la ora actuală dovedindu-se suficient pentru activitatea pe care o implică. Iar pentru a de­termina medicii să aleagă Hunedoara, tre­buie spus că aceştia beneficiază de ca­zare asigurată.

One thought on “Medici noi la spitalul din Hunedoara

  • 28 iunie 2021 la 19:17
    Permalink

    Dupa ce ai tras toate asistentele in teapa…acu ai trecut la doctorite mai budae?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O nouă încercare a Lotului „Sârbu” să fie eliberat

Adriana Năstase O nouă ocazie de a obţine eliberarea din ares­tul preventiv vor avea cei trei implicaţi în dosarul de

Rămân fără medici de familie

Directorul Casei Judeţene de Asigurări de SĂnătate (CJAS) HUnedoara, Adrian David, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă la Petroşani,

Deputatul Vetuţa Stănescu: PNL a câştigat, în judeţ, alegerile locale parţiale

La alegerile parţiale locale care au avut loc duminică, 27 iunie 2021, PSD a obţinut 17 man­date de primar, PNL

Închide