ActualitateFlash

O nouã Gardã de intervenţie a pompierilor, la Băiţa

Adriana Năstase

De ieri, în comuna Băiţa, activează o Gardă de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara. Aceasta este a 13-a subunitate a ISU din judeţ şi va fi deservită de 20 de pompieri şi 12 paramedici, care vor constitui al 10-lea modul SMURD care acţionează pe raza judeţului.
Se reduce timpul de răspuns
„Pentru noi, timpul de răspuns, adică intervalul trecut de la anunţarea unui incendiu sau a unei situaţii de urgenţă şi până la sosirea forţelor, este un criteriu de eficienţă. Un timp optim de răspuns este de maximum 20 de minute, după care, orice incendiu se dezvoltă mult mai rapid, iar pierderile cresc pe măsură. Dată fiind amplasarea celor mai apropiate subunităţi de pompieri la Brad şi respectiv Deva, pentru a ajunge din aceste puncte în zona Băiţa, nu ne puteam încadra în timpul optim de răspuns. De aici şi necesitatea înfiinţării acestei noi Gărzi de intervenţie, la Băiţa”, a declarat maiorul Viorel Demean, şeful ISU Hunedoara.
Raionul de intervenţie al noii gărzi va cuprinde atât zona comunei Băiţa, cât şi alte două comune învecinate, deservind peste 4.500 de persoane.
Primarul comunei Băiţa, Damian Diniş, a afirmat că s-au investit aproximativ  10.000 de lei în sediul în care va funcţiona noua Gardă de intervenţie. „De mai mulţi ani, am făcut demersuri, pentru a se înfiinţa o asemenea subunitate de pompieri şi la noi în comună. Vom avea aici o autospecială cu apă şi spumă, dar şi un modul SMURD, aşa că oamenii vor avea la cine să apeleze, în caz de nevoie”, a spus edilul şef al comunei Băiţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura