O nouă demonstraţie de forţă! Corvinul, şase goluri în poarta ocupantei locului doi

Claudiu Sav

Corviniştii au oferit una dintre cele mai bune prestaţii ale sezonului, la ul­tima reprezentaţie în faţa propriilor fani, din play-off. O penultimă repetiţie îna­intea barajului cu Gloria Bistriţa, în­cheiată cu un succes fără dubii: 6-0 cu Unirea Ungheni, cealaltă formaţie din seria a noua care va juca în primul baraj.

Doar o echipă pe teren!
„A good day at the office!” – aşa spun englezii, după o zi bună la birou. Aşa a fost şi pentru Chindriş şi compania în duelul cu ocupanta locului secund în serie, Unirea Ungheni.
„Corbii albaştri” n-au dat nici o şansă vizitatoarei din Mureş, pe care au do­minat-o autoritar, din primul până în ultimul minut, oaspeţii nereuşind să cadreze nici un şut pe spaţiul porţii apărate de Ştefan Lefter! Deschiderea de scor a venit după 18 minute, de la Bradu, care a înscris, cu mult calm, din interiorul careului, după o fază creată, în întregime, în flancul drept, de Flavius Iacob. 2-0 s-a făcut după alte zece minute, când Coman a profitat de o greşeală imensă a lui Bucur – care a „bâlbâit” o minge în marginea careului. Repriza s-a încheiat cu un şut puţin pes­te a lui Alexandru Neacşa (44), dar cu o singură echipă pe teren!

Poftă mare de gol
Startul actului secund a fost unul de coşmar pentru trupa lui Flavius Sabău, care, deşi a făcut patru (!) modificări la pauză, a primit trei „lovituri” în doar două minute. Mai întâi, Marius Lupu a făcut 3-0, din a doua „încercare”, după ce nou-intratul Feier îi blocase lovitura de cap – venită după o centrare excelentă a lui Pîrvulescu. 60 de secunde mai târziu, Corvinul a făcut 4-0, după un şut în cros al lui Chindriş, din careu, fază la care oaspeţii l-au pierdut şi pe Ndiesse, accidentat la gleznă! Iureşul amfitrionilor a continuat, iar Coman a bifat „dubla” şi, totodată, al 21-lea gol stagional, după o recuperare şi o pasă venite de la Curtean (63), din zona mediană. Tabela a închis-o neobositul Nicolae Pîrvulescu, cu un şut frumos, cu efect, în colţul lung, după o minge venită de la nou-intratul Mar – fază la care defensiva oaspeţilor a fost depăşită extrem de uşor (70). Finalul de meci a curs tot spre poarta lui Feier, cu alb-albaştrii periculoşi în flancuri, acolo unde şi-a făcut apariţia şi Sebastian Lupuşor, aruncat în luptă în ultimele zece minute de Florin Maxim. S-a încheiat 6-0 pentru Corvinul, care mai are de disputat 90 de minute din play-off, vinerea viitoa­re, la Cugir, pentru ca după aceea să intre în „febra” dublei manşe cu Gloria Bistriţa. Prima partidă va avea loc, miercuri, 24 mai, în deplasare, de la ora 18:00. Returul este programat la doar trei zile distanţă, sâmbătă, 27 mai, pe arena „Michael Klein”, de la ora 17:30!
„O victorie importantă pentru că meciurile de baraj bat la uşă, iar mo­toa­rele noastre trebuie turate pentru acea primă dublă. Cred că astăzi a fost doar o echipă pe teren, am arătat de ce am dominat această serie şi am arătat că nivelul nostru de concentrare este op­tim. Am arătat agresivitate, poftă de joc şi n-am lăsat loc de interpretare… n-au avut niciun şut spre poartă, iar asta spu­ne multe. Toţi suntem foarte motivaţi pentru meciurile de baraj, cred că am arătat asta de ceva vreme, în meciul acesta n-am făcut decât să întărim aceas­tă idee”, a declarat Marius Chindriş, căpitanul hunedorenilor.

Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Pop (72, A. Vlad), Elton, Neacşa – Lupu (79, Hergheligiu), Chindriş (cpt.), Bradu (67, Mar), Curtean (79, Lupuşor), Pîrvulescu (72, Mercioiu) – Coman.
Unriea Ungheni (antrenor Flavius Sabău): Bucur (46, Feier) – Suslak, Ndiesse (50, Boar), Vomir, Chiorean – Oltean (46,Istrate), Todoran (46, Trif), Vînău, Piper (cpt.) – Codrea, Duşmanu (46, Astafei).