O mutare neaşteptată: scoaterea la bătaie a lupilor tineri!

10 februarie 2012 | 3 Comentarii | Publicat in: Editorial

Când toată lumea îi credea că sunt groggy şi aştepta doar momentul în care să fie făcuţi knock-out, preşedintele Băsescu şi PDL s-au trezit, vorba aceea, ca boxerul din pumni, şi au făcut o mutare neaşteptată, am spune, chiar isteaţă. O mutare care se pare că i-a lovit în plex – dacă tot am început în termeni din box – pe cei din opoziţia uselistă, lăsându-i pentru început fără aer. Iar prima dovadă că demisia Guvernului Boc şi scoaterea la bătaie a lupilor tineri ai PDL îi deranjează extrem de tare pe adversarii din USL a fost reacţia virulentă a lui Crin Antonescu. Acesta a ieşit mintenaş pe sticlă şi, turbat parcă, a declarat “război pe viaţă şi pe moarte” – jihadul, ce mai! –  preşedintelui şi coaliţiei aflată la putere. Apoi, imediat ce s-au mai dezmeticit după această mutare făcută de PDL, liderii USL, activiştii din cele trei partide ale Uniunii, canalele TV şi publicaţiile aservite au început să ţipe ca muşcaţi de şarpe, împotriva noului premier şi a noilor miniştri din Cabinetul său, scormonindu-le trecutul şi căutându-le bube-n cap. Numai că, spre marele lor ghinion, n-au prea avut ce găsi. Asta, pentru că majoritatea acestor miniştri, promovaţi din linia a doua a partidului sunt oameni tineri, cei mai mulţi şcoliţi prin străinătate, cu masterate şi doctorate luate pe la universităţile din SUA, Anglia, Franţa, Germania sau te miri pe unde. Oameni care până acum au dovedit că le merge capul. Majoritatea dintre ei, deşi au cu puţin peste 30 de ani, au deja o situaţie materială solidă, unii putând fi numiţi chiar bogaţi. Şi, mai mult, toţi aceşti tineri lupi pe care PDL i-a scos la bătaie au şi experienţă în domeniile pe care le vor coordona, ei activând de câţiva ani buni în diferitele guverne, în parlament, sau în organizaţii guvernamentale ori internaţionale de profil.
Deci, nu se poate spune că n-au pregătirea necesară pentru a conduce un guvern – în cazul lui Mihai Răzvan Ungureanu – sau un minister, în cazul celorlalţi membri tineri ai noului Cabinet. (continuare în ediţia următoare)

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Tavi spune:

  “Sahul” dat de “marinar”, ne-a cam lasat cu gura cascata pe multi dintre noi. Cu toate ca asteptam cu toti din decembrie, acel “ceva”,dar am zis-o ca pina la plecarea lui “FMI” nu se misca nimic, nici macar pentru “colindatorii revolutionari” din piete!!!
  Ramine insa de vazut, ce vor invata “lupii tineri” mai repede…???
  “Naravurile” clasei politice si a fostilor guvernanti, sau “tainele chirurgiei”, pentru extirparea “tumorilor canceroase”.

 2. Johann spune:

  Ne-presedintele,a socotit ca a ajuns la stadiul in care organizatia “Pugnus Popey” de la Cotroceni poate functiuna la lumina zilei.Serviciile au condus si pina acum,dar din umbra,nominalizatii in executiv indeplinind doar un rol decorativ.Incepind cu asa-zisa “revolutie 1989” (si nu numai),Romania pluteste intr-o secretomanie totala.Fata oficiala nu e decit o “doamna” bine machiata.Apropo de “Pugnus …”,exista chiar si un Laszlo agreat la Palatul Cotroceni:Tokes-personalitate la fel de enigmatica,chiar si pentru co-etnici.Un singur loc in lume,a agreat numirea “sefului spionilor”(cum au scris France Press,Times,s.a.) in fruntea executivului :Rusia la numirea lui Putin,ursul gruzin cu care se ia Popey la trinta,desi il admira si il copiaza.U.S.A (“licuriciul mare”)e drept ca sub Obama,l-au numit si ei pe Leon Panetta din directorul CIA,seful Pentagonului,ministrul Apararii cu alte cuvinte,dar asta e cu totul alta viziune.La noi cum era sa-l numeasca in locul lui Oprea pe M.R.Ungureanu daca ultimul n-a numarat izmene in viata lui ?

 3. JONNY spune:

  NEASTEPTATA?i-mi apre rau sa pui seful spionilor ca premier numai un stat cu presedinte putinist poate fae asta

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A înşelat statul cu 5,5 milioane de euro

Un om de afaceri care administra trei societăţi comerciale din Brad a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale...

Sindicalişti care „sug la douã oi”

Liderii minerilor din Valea Jiului reuşesc să „sugă la două oi” şi să încaseze atât indemnizaţii de sindicalişti, cât şi...

Fotbal weekend

Meciuri amicale, sâmbătă, 11 februarie: CFR Simeria (locul 3 în C5) – FC Cisnădie (locul 2 în C4), la Simeria,...

Închide