O liceană din Deva, laureată a concursului de fotografie LicArt

Mircea Crivăţ

Cel mai mare concurs de arte pentru elevii de liceu din România, Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni – LicArt, condus de jurnalistul şi omul de cultură Radu Herjeu, a ajuns la finalul ediţiei a 11-a, desemnându-şi câştigătorii la secţiunile Fotografie şi Poezie.    

Evenimentul s-a petrecut în cadrul Taberei de Creaţie organizată la Poiana Braşov, unde 45 de liceeni nominalizaţi ai acestei ediţii s-au putut bucura de şase zile deosebite, pline de frumos, poezie, imagini, excursii, teatru şi muzică. La a 11-a ediţie a LicArt au participat peste 2600 de liceeni, cu peste 5600 de fotografii, peste 2300 de poezii şi 15 spectacole de teatru.
La secţiunea fotografie au fost declaraţi trei câştigători, pentru secţiunile fotografie alb-negru, fotografie portret şi fotografie diversă. Unul dintre cei trei câştigători ai concursului de fotografie este Teodora Slavu (foto), o tânără din Aninoasa,Valea Jiului, absolventă, în acest an, a Liceului de Muzică şi Arte Plastice Sigismund Toduţă din Deva. Cu fotografia „Trenul 2402”, Teodora a câştigat locul întâi la secţiunea cea mai bună fotografie diversă. Premiul obţinut este un aparat foto Nikon DSLR D3100, cu două obiective VR, 18-55 şi 55-200, o geantă foto, filtru UV, card SD 4 Gb, cablu HDMI.
De fapt, acest premiu obţinut de Teodora Slavu, care acum este studentă la Universitatea de Artă şi Design din Cluj Napoca, nu este întâmplător, el venind ca o încununare a preocupărilor sale artistice şi a activităţilor în care s-a implicat pe parcursul anilor de liceu. Astfel, în anul 2009, ea a participat la Tabăra Naţională Studenţească de Arte Vizuale, organizată de Casa de Cultură a Studenţilor Petroşani şi la Tabăra Internaţională de Jurnalism „Journalists of Tomorrow”, organizată de Corpul Păcii România. În 2011, a obţinut premiul I la Concursul Naţional „Pe aripi de dor domnesc”, la secţiunea „Pictură”. A fost laureată, doi ani, consecutiv, la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale (2011 – Târgovişte şi 2012 – Ploieşti). A participat, de asemenea, de două ori, la Tabăra de Creaţie LicArt (2011 – Bucureşti şi 2012 – Poiana Braşov).

2 comentarii la „O liceană din Deva, laureată a concursului de fotografie LicArt

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.