O hunedoreancă, lăsată fără de 90.000 de lei, prin metoda “accidentul”

Metoda accidentulDeși îm presă au apărut constant cazurile de oameni înșelați și lăsați fără bani de escroci care folosesc metoda “accidentul”, totuși  mai sunt oameni care, fără să stea pe gânduri, fără să facă o minimă verificare, le dau acestora banii ceruți, de cele mai multe ori toate economiile lor. Așa s-a întâmplat la Hunedoara, cu o femeie de 66 de ani, din municipiu, care i-a dat unui bărbat necunoscut, care s-a prezentat drept comisar de poliție, 90.000 de lei.

Potrivit subcomisarului Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, un bărbat, care nu şi-a declinat identitatea, a sunat-o pe femeie precizându-i că ar fi comisar de poliţie și i-a spus acesteia că fiul ei a lovit cu maşina doi minori, pe trecerea de pietoni, dintre care unul a decedat. El i-a solicitat femeii să ia toţi banii pe care îi avea în casă şi să-i predea unei persoane care urma să o contacteze telefonic, pentru ca fiul său să nu fie arestat. Hunedoreanca  a luat din casă 90.000 de lei şi s-a dus  în zona bazinului de înot din municipiu,  aşa cum i se ceruse la telefon. Aici a predat unui bărbat geanta în care avea banii, acte şi mai multe documente personale.

După un timp, când și-a dat seama că a fost înşelată, s-a dus la Poliție. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru înşelăciune şi au început cercetările pentru identificarea escrocului şi recuperarea prejudiciului. Dar, știți cum vine vorba, prinde orbul, scoate-i ochii.  (Mircea Crivăț)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Drumul spre Mânăstirea Prislop va fi modernizat

       Drumul care duce spre Mănăstirea Prislop  va fi modernizat în acest an, proiectul aprobat vineri  de consilierii

A fost aprobat bugetul Consiliului Județean

Consilierii judeţeni au aprobat vineri bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara pentru acest an, valoarea veniturilor fiind stabilită la 361,1 milioane de lei, iar

Valentin Banciu, condamnat la trei ani de închisoare

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat vineri, 20 februarie, sentinţa în dosarul în care pilotul de raliuri şi fost...

Închide