O elevă din Hunedoara, printre câştigătorii Concursului „Energie pentru viitor”

Compania E.ON Energie România a orga­nizat cocursul online „Energie pentru viitor”, la care au fost chemaţi să participe elevi de la clasele VIII – XII. În competiţia online, care a debutat pe 19 februarie, s-au înscris 115 elevi din toată ţara. Premiile au fost 15 laptopuri, acordate celor 15 concurenţi care au ajuns în finală.
Unul dintre premii a fost câştigat de o elevă de clasa a X-a, a unui liceu din municipiul Hunedoara. Este vorba de Brianna Alexandra Stan, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara
Selectarea şi evaluarea ideilor şi proiectelor de către juriu, format din profesori, specialişti din cadrul E.ON şi din domeniul comunicării şi relaţiilor publice, s-a făcut ţinând seama de următoarele criterii: răspunsul la provocare – în ce măsură ideile/proiectele ajută la rezol­va­rea unor posibile probleme legate de ali­men­tarea cu energie a oraşelor în 2050; calitatea şi crea­ti­vitatea soluţiei găsite – în ce măsură ideile/ proiectele sunt inovatoare şi dau do­vadă deâ creativitate; acurateţea informaţiilor – în ce măsură elevii se folosesc de date sau analize relevante pentru a-şi susţine ideile/ proiectele; modul de prezentare a ideilor – în ce măsură elevii au reuşit să demonstreze o co­municare clară şi persuasivă a ideilor/ proiectelor.
Folosirea algelor marine pentru producţia de energie, turbine eoliene tip vortex – gene­ratoare de energie – dar şi prietenoase cu pă­sările, ge­nerator de energie montat în structura pietonală, dispozitive inovative de captare a energiei din apă, panouri solare flexibile ce pot fi montate pe orice suprafaţă, energie termală sau panouri termoelectrice care captează energie produsă de diferenţa de temperatură.
Acestea sunt câteva dintre alter­nativele prezentate de tineri privind sursele de energie care vor domina oraşul viitorului în anul 2050, tema concursului online „Energie pentru viitor”, ajuns la final.
„Le mulţumim tuturor celor care s-au înscris în concurs şi au făcut un exerciţiu de ima­ginaţie privind oraşul viitorului în anul 2050. Chiar dacă numai 15 dintre ei au ajuns în finală, fiecare dintre cei care au răspuns provocării noastre sunt speciali prin interesul pe care l-au manifestat pentru lumea energiei inteligente şi dominate de sursele rege­ne­rabile”, a declarat Claudia Griech, directorul general adjunct al E.ON Energie România.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare