Devenii puşi să plătească în plus, pentru că nu au căldură şi apă caldă!

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, le arată obrazul şefilor Complexului Energetic Hunedoara şi le cere demisia!

 

Sorina Popa
Primarul Devei, Florin Oancea, este indignat, după ce cei de la Complexul Energetic Hunedoara au transmis un decont, pentru acoperirea dife­ren­ţelor de plată a energiei termice furnizate în municipiu, care nu are acoperire.

Sumă mai mare, zile cu căldură mai puţine
Mai exact, edilul şef susţine că, în urma veri­ficărilor efectuate, s-a constatat că suma pe care CEH o solicită Primăriei municipiului Deva, pentru subvenţia la energia termică, este mai mare pentru luna fe­bruarie faţă de cea pentru ianuarie. Asta, în condiţiile în care în ianuarie, Termocentrala Mintia a furnizat agent termic pentru apartamentele racor­date la sistemul centralizat, 31 de zile, în timp ce în februarie, serviciul a fost prestat doar timp de 18 zile din 28.

“Vi se pare corect?”
„Scandalos! Vă invit, dragi deveni, să judecaţi singuri următoarea situaţie:
LUNA IANUARIE – Complexul Energetic Hune­doa­ra a solicitat Primăriei Deva plata unui decont pen­tru subvenţia termică în valoare de 477.025,29 lei. În ianuarie, Termocentrala Mintia a funcţionat 31 de zile din 31. Primăria Deva a achitat imediat acest decont.
LUNA FEBRUARIE – Complexul Energetic Hune­doara a solicitat Primăriei Deva plata unui decont pentru subvenţia termică în valoare de 483.735,09 lei, adică cu 6.709,80 lei MAI MULT, deşi Termocen­trala Mintia a lucrat doar 18 zile din 28.
DECI: Complexul Energetic Hunedoara cere mai mulţi bani pentru mai puţine zile lucrate!
Vă întreb, dragi deveni care îngheţaţi în case, vi se pare corect?
Noi să plătim mai mult şi CEH să ne livreze doar frig în calorifere?
Nu voi accepta la plată acest decont SCANDALOS până când conducerea CEH nu ne va prezenta ex­pli­caţii detaliate despre modul în care au calculat ener­gia termică livrată devenilor în luna februarie!”, a scris primarul Florin Oancea pe pagina sa de Facebook.

“Să ne explice cum au ajuns la suma aceasta”
MESAGERUL HUNEDOREAN l-a contactat pe edilul şef pentru a afla mai multe amănunte re­feritoare la situaţia plăţii subvenţiei.
„Decontul respectiv nu a fost justificat de către cei de la Complexul Energetic Hunedoara. Ne-au trans­mis decontul, noi l-am vereificat şi a reieşit că nu e în regulă. Am trimis înapoi decontul la CEH. Nu Ter­mo­centrala Mintia ne trimite facturile, ci Comp­lexul. Vrem să ne explice cum au ajuns la suma cerută. Până atunci, nu plătim nimic. Sun­tem parteneri corecţi. Nu dăm ţeapă nimănui. Este vorba, însă de ati­tudinea celor de la Complexul Energetic Hune­doara. Pe spatele devenilor, ei vor să-şi acopere alte lucruri”, a declarat primarul Florin Oancea.

Nu se ştie când va reporni
Reamintim că de la începutul acestei luni, Ter­mocentrala Mintia a fost oprită din cauză că nu are cărbune pentru funcţionare. Nici viitorul apropiat nu sună prea bine, având în vedere că şefii CEH au spus că nu vor trimite cărbune la Mintia până la sfârşitul lui martie. Apoi, există şi varianta ca termocentrala să nu mai fie pornită deloc. În aceste condiţii – când peste 4.000 de apartamente din Deva sunt ţinute în frig, elevii nu pot merge la şcoală din această cauză – conducerea CEH vrea mai mulţi bani de la deveni pentru că îi ţine în frig. Ăsta da tupeu!

Cere demisia conducerii CEH
Aseară, edilul șef al Devei a scris următorul mesaj pe pagina sa de Facebook:
“În calitate de primar al municipiului Deva şi de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Deva, cer DEMISIA domnilor Dioane Samuel (membru PNL), director general CEH Hunedoara şi Roşu Cristian, administrator special CEH (membru PNL)! Motivele acestei solicitări imperative sunt: INCOMPETENŢĂ în administrarea CEH şi REA-VOINŢĂ în gestionarea necesităţilor cetăţenilor municipiului Deva! Devenii şi-au plătit TOATE obligaţiile contractuale faţă de Ter­mocentrala Mintia, iar cei doi decidenţi ai CEH, din funcţiile pe care le ocupă în conducerea şi adminis­trarea Complexului, au luat hotărârea să direcţio­neze cărbunele extras din Valea Jiului către Termo­centrala Paroşeni, lăsând în frig mii de deveni, pre­cum şi creşe, grădiniţe, şcoli din municipiul Deva.
Guvernul României a plătit toate salariile restante, precum şi toate sporurile pentru minerii din Valea Jiului. Tot cărbunele extras, după ce greva minerilor s-a încheiat, a fost direcţionat de cei doi conducători ai CEH către Termocentrala Paroşeni, în bătaie de joc faţă de mii de deveni, copii de creşă, grădiniţă, elevi, maturi, bătrâni! Este intolerabilă această situaţie! Dioane Samuel şi Roşu Cristian: DEMISIA ! Dacă nu vă veţi da demisia, voi cere forurilor statutare ale PNL de la nivel naţional SĂ VĂ DEMITĂ în regim de urgenţă!
Bătaia de joc şi incompetenţa trebuie să ia sfârşit aici! Lipsa de respect, solidaritate şi empatie pentru cei peste 22.000 de deveni obligaţi să stea în frig, fără nici o vină, îmi întăreşte convingerea că demisia celor doi este cea mai corectă soluţie! Devenii nu trebuie să mai sufere din cauza incompetenţei voastre!”

3 comentarii la „Devenii puşi să plătească în plus, pentru că nu au căldură şi apă caldă!

 • 17 martie 2021 la 15:10
  Permalink

  Chiar dacă acum acest coșmar este un caz de patologie politică de “PATIMĂ ŞI URĂ” — este însă și un caz legal flagrant de BREACH OF CONTRACT. Chiar și după Brexit, legislaţia Europeană se exprimă tot în limba Engleză. BREACH OF CONTRACT = RUPERE NELEGALĂ A CONTRACTULUI.

  Compania, privată sau de stat, are obligaţii contractuale — cu excepţia FALIMENTULUI. MEH nu este în faliment din punct de vedere legal. Curtea Supremă a Uniunii Europene, ca ultimă instanţă, ar valida acest punct legal cu un grad ridicat de certitudine.

  Şansele ar fi mari ca clienţii să fie despăgubiţi financiar. CLASS ACTION SUIT, anyone?

 • 17 martie 2021 la 16:24
  Permalink

  Si noi devenii cerem demisia ta mai oancea pt ca-l sponsorizezi pe puscariasul si interlopul ovidiu ioiescu zis perasifon. Ce zici ? Iti d-ai demisia sau te va lua DNA-ul ?

 • 17 martie 2021 la 21:53
  Permalink

  Oancea,un prost ingamfat ca sefii lui catu si orban! Crede ca daca are gura mare sperie pe cineva! De data asta ai ales prost partenerul de “dialog”!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O elevă din Hunedoara, printre câştigătorii Concursului „Energie pentru viitor”

Compania E.ON Energie România a orga­nizat cocursul online „Energie pentru viitor”, la care au fost chemaţi să participe elevi de

Simpozionul Internaţional SESAM 2021, în ediţie online

Magdalena Şerban Cea de-a X-a ediţie a Simpozionului In­ternaţional pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (SESAM), eveniment de tradiţie orga­nizat

Preselecţie pentru Cercul de Dans Modern al Centrului Cultural,,Drăgan Muntean”din Deva

Centrul Cultural „Drăgan Muntean" din Deva organizează luni, 5 aprilie 2021, la ora 14:30, în Sala de Balet (etajul II),

Închide