Sport

O „Xena”, un S(Z)meu şi două junioare, în top la judo

Ciprian Marinuţ

Sportiva Ramona Enache, legitimată la Sport Club Municipal Deva, a cucerit cea mai valoroasă medalie a şcolii devene de judo, la ediţia 2010 a Campionatului Naţional de Seniori şi Senioare, desfăşurată la finalul săptămânii, la Arad. Flavius Smeu, fost la CSS Deva, în prezent la Poli Iaşi, a obţinut unica medalie la masculin, iar junioarele Cazan Bianca şi Laura Cosma au completat bilanţul devenilor cu două medalii de bronz.

Cu gândul la Olimpiadă

Ramona Enache a „cedat cu înţelepciune” (cum cere spiritul judo-ului n.r.) şi a câştigat trei dintre cele patru meciuri disputate, devenind vicecampioană naţională, la categoria 52 de kilograme. „Xena” de la SCM Deva a câştigat prin ippon (un fel de tuş la lupte) în optimi, sferturile de finală şi semifinale, însă a pierdut finala, la limită, la un yuko diferenţă. „Ramona a luptat perfect în primele trei partide, dovadă că a şi câştigat înainte de finalul timpului regulamentar. În finală, a comis o greşeală tactică în abordarea luptei şi a fost învinsă la o diferenţă minimă. Oricum, Ramona a obţinut cea mai valoroasă medalie în competiţiile de seniori pentru clubul nostru în acest an. Ramona are în plan participarea la două turnee de cupă europeană în luna noiembrie şi la un turneu asiatic în Arabia Saudită, Koreea şi Japonia, în decembrie, pentru a acumula puncte în vederea calificării la Jocurile Olimpice din 2012”, a spus Mugurel Ciuşcă, directorul SCM Deva. Medalia de argint obţinută de judoka Ramona Enache, antrenată de Liviu Cozmescu, a fost dublată de alte două medalii de bronz cucerite de junioarele Cazan Bianca (ctg. 57 kg) şi Laura Cosma (ctg. 53 kg). „Obiectivul clubului nostru la Campionatele Naţionale era de două medalii, iar cu aceste trei medalii obţinute, l-am depăşit”, a precizat Mugurel Ciuşcă. Alte două sportive, Diana Mladin (ctg. 52 kg.) şi Andreea Cristinoiu (ctg. 48 kg) au fost la un pas de podium, clasându-se pe locul cinci.

În ultimul an de juniorat

La masculin, şcoala de judo deveană a obţinut o singură medalie. SCM Deva nu a avut reprezentanţi în concursul băieţilor, iar CSS Deva a „pariat” pe trei juniori, care s-au dovedit insuficient de copţi, pentru a urca pe podium. Drept urmare, singurul judoka devean care a luat medalie a fost Flavius Smeu, sportiv crescut şi lansat în arena performanţei la CSS Deva, dar care acum, este legitimat la Poli Iaşi. Smeu, aflat în ultimul an de juniorat, a câştigat medalia de bronz la categoria „open”.

One thought on “O „Xena”, un S(Z)meu şi două junioare, în top la judo

  • cipri, cind scri despre judoka de la css deva , te rog sa ma contactezi si pe mine.ca despre juniori „mai putin caliti” ar mai fi fost cite ceva de scris.
    iti multumesc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura