Numeroşi deţinuţi de la Bârcea, prinşi cu telefoane mobile

03 telefoane_puscarie_butoaie_218e961920Sorina Popa

Ultima întâmplarea, care-l are ca personaj principal pe Gigi Becali în puşcărie, a atras, din nou, atenţia autorităţilor, după ce doi deţinuţi de la Penitenciarul Jilava l-au filmat pe latifundiarul din Pipera cum i se făcea masaj. Problema puşcăriaşilor care au telefoane nu este nouă, dar se pare că ea persistă, deşi se fac permanent controale. Dar se pare că acestea nu au eficienţă, din moment ce deţinuţii telefonează de pe celularele pe care le au în camere, de parcă ar fi, bine mersi, liberi, la casele lor.
Nu mai au dreptul la pachete sau să meargă la slujbe
Inspectorul Florin Berar, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că, lunar, se fac percheziţii în celule, pentru a vedea dacă puşcăriaşii au telefoane mobile acolo. Cu toate astea, cei închişi în acest penitenciar reuşesc să le ascundă ca să nu fie găsite în timpul controlului. Au mai multe cartele, care, evident, le primesc de la cei care îi vizitează sau atunci când se află la muncă în afara închisorii.
„Într-adevăr, fenomenul acesta, al telefoanelor mobile în penitenciar, există. Noi facem percheziţii, iar o dată la lună, fiecare celulă întră în verificare. Persoanele care vin în vizită la deţinuţi trebuie să-şi lase telefoanele mobile la poartă, nu au voie cu ele înăuntru. În caz contrar, riscă dosare penale. Iar deţinuţii prinşi cu mobile nu mai beneficiază de anumite drepturi, de a participa la slujba religioasă, nu vor mai primi pachete, ca atare nu li se va reduce din pedeapsa avută”, a declarat inspectorul Florin Berar, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare.
Potrivit acestuia, de la începutul acestui an şi până în prezent au fost făcute 400 de rapoarte de incident. Dintre acestea, 70 la sută se referă la faptul, în celulele puşcăriaşilor s-au găsit telefoane mobile şi încărcătoare. Un procent extrem de mare, ca atare. La Penitenciarul Bârcea Mare sunt în medie 1.100 de deţinuţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.