Numărul secretarilor de stat va fi înjumătăţit

1 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

    Guvernul Dăncilă şi-a propus să mai reducă din aparatul stufos din ministere. Una dintre măsuri, anunţată de premier, este înjumătăţirea numărului de secretari de stat, urmând să le fie desfiinţate şi cabinetele.
Să vedem câţi secretari de stat plătim şi ce lefuri au aceştia. Astfel, Executivul are 24 de ministere, conduse de 24 de miniştri şi 83 de secretari de stat cu rang de ministru, în total 107 persoane care se află la conducerea fiecărui domeniu de interes public. Cele mai „stufoase” ministere sunt cele care au în subordinea ministrului câte şase secretari de stat, acestea fiind Ministerele Dezvoltării, Afacerilor Externe, Finanţelor şi Transporturilor. O medie a veniturilor lunare pe care le au secretarii de stat este de 8.000 – 9.000 de lei. Prin concedierea a 42 de demnitari, statul economiseşte 4 – 4,5 milioane de lei/an.
Din judeţul Hunedoara, avem doi secretari de stat, Gabriel Lungu, la Ministerul Economiei şi Doru Vişan, la Ministerul Energiei. Vom vedea dacă cei doi îşi vor pierde posturile sau nu, odată cu restructurarea respectivă.(Adriana Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Locuinţele ANL de la Băcia, recepţionate

Un bloc cu 12 apartamente destinate tinerilor a fost recepţionat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe în comuna Băcia. Locuinţele, apartamente...

Băutura l-a făcut să vadă dublu

Este vorba de un bărbat de 61 de ani, din comuna Băiţa, care a provocat un accident rutier la ieşire...

Căruţă spulberată la ieşire din Orăştie

Un teribil accident a avut loc, miercuri seara, după lăsarea întunericului, pe DN 7, la ieşirea din Orăştie spre Sebeş....

Închide