Nu vă jucaţi cu viitorul Termocentralei Mintia!

Luni, 7 septembrie 2020, Termocentrala Mintia şi-a oprit din nou activitatea, pentru a cincea oară în acest an! Fără un program pentru funcţionarea Termocentralei Mintia, prin reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH), care să asigure se­cu­ritatea energetică a României în vestul ţării, respectiv siguranţa locurilor de muncă, energeticienii din judeţul Hunedoara atrag atenţia guvernanţilor asupra problemelor cu care se confruntă.
Lipsa cărbunelui, dar şi neplata drep­tu­rilor restante, sunt principalele motive care i-au scos pe oameni în curtea termo­cen­tralei. Cu alte cuvinte, proasta administrare a Complexului Energetic Hunedora, lipsa de viziune, de responsabilitate şi amatorismul celor care conduc în prezent unitatea pun în pericol viitorul a sute de familii.
Promisiunile neonorate ale conducerii CEH, ale prefectului şi ale reprezentanţilor actua­lului Guvern, aroganţa premierului Ludovic Orban care refuză sistematic dia­logul cu liderii de sindicat, care ocoleşte pro­blemele energeticienilor, dar care are timp de acţiuni electorale în judeţ, arată că PNL nu este preocupat de viitorul Termo­cen­tralei de la Mintia. Consiliul Judeţean Hu­ne­doara şi-a exprimat disponibilitatea de a prelua în administrareTermocentrala de la Mintia, Guvernul PSD a creat cadrul legal pentru acest lucru, însă PNL a preferat să blocheze orice demers de salvare a unităţii.
În absenţa unui program de reorganizare, Guvernul PNL riscă închiderea termo­cen­tralei, situaţie în care sunt obligatorii mă­surile de protecţie socială pentru toţi sala­riaţii. Pentru PNL, soarta sutelor de familii care depind de locurile de muncă de la Termocentrala Mintia, viitorul sistemului de distribuţie a energiei termice în mii de apartamente ale municipiului Deva, nu sunt importante.
Eşecul guvernării PNL se traduce mai ales prin neputinţa de a rezolva problemele oa­menilor şi iresponsabilitatea celor puşi în funcţii înalte. Ruşine Guvernului PNL, care întoarce încă o dată spatele hunedorenilor! Ruşine, Ludovic Orban!

Natalia-Elena Intotero, deputat PSD de Hunedoara

One thought on “Nu vă jucaţi cu viitorul Termocentralei Mintia!

  • 9 septembrie 2020 la 7:05
    Permalink

    de asta nu mai poti dormi tu la Brad de grija termocentralei Mintia ……hai la gar a ca pleaca trenul

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.