ComunitateFlash

Nu se înghesuie la Bursa locurilor de muncă

01 ajofm Bursa locurilor de munca (17)

Nicolle Ebner

 Tot mai puţine firme participă la Bursa locurilor de muncă, organizată, lunar, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara. Din 224 de agenţi economici contactaţi, doar 66 au participat, efectiv, la acţiunea de combatere a şomajului, organizată, la sfârşitul săptămânii trecute, de AJOFM Hunedoara.

Cerere mare, ofertă slabă
Bursa locurilor de muncă s-a desfăşurat în localităţile Deva, Hunedoara, Petroşani, Orăştie, Haţeg, Brad, Călan, Simeria, Lupeni, Vulcan, Ilia şi Petrila, între orele 9.00 şi 13.00. Cei 66 de agenţi economici participanţi au oferit 657 de locuri de muncă, iar numărul hunedorenilor interesaţi de o slujbă şi implicit de oferta angajatorilor a fost de peste 1.200. Din păcate, doar 160 dintre şomerii hunedoreni şi-au găsit un loc de muncă în timpul bursei, în schimb, un număr de 333 de hunedoreni au plecat acasă, cu speranţa că vor semna în curând un contract de muncă, fiind selectaţi în vederea încadrării. Cele mai multe locuri de muncă vacante au fost oferite de firmele din Deva (216) şi Lupeni (111), în schimb, cei mai dornici de a obţine un job s-au dovedit şomerii din Petroşani (197). În Ilia, pentru cele patru locuri de muncă vacante oferite de agenţii economici, s-au interesat 26 de locuitori. Şi în Simeria şi Petrila, cererea a fost de aproape trei ori mai mare decât oferta. 

În topul judeţelor cu mulţi şomeri
Cele mai multe angajări s-au operat la Hunedoara, unde 36 de şomeri au trecut de testele angajatorilor, fiind încadraţi pe loc. În evidenţele AJOFM Hunedoara sunt înregistraţi 19.297 şomeri, din care 18.698 provin din sectorul privat, ca urmare a concedierilor colective. Cu o rată a şomajului de 9,2 la sută, Hunedoara se situează printre judeţele cu cea mai mare rată a şomajului din ţară, ocupând locul şapte după Vaslui, Mehedinţi, Alba, Dolj, Teleorman şi Galaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura