Nu scapă de plata amenzilor

Amenzile primite de şoferii din municipiul Petroşani, dar care nu au fost achitate, se transformă în titluri executorii şi popriri pe salariul de la locul de muncă.
„Sunt oameni care refuză să-şi achite amenda în termen de 48 de ore, perioadă în care beneficiază de reducere. În momentul în care vin la ghişeele noastre pentru un cer­ti­ficat fiscal, o viză luat salariul diminuat. pen­tru a-şi radia autoturismul ori alte do­cu­mente, nu le primesc decât dacă îşi achită amenzile. Sunt foarte surprinşi că nu sunt prescrie. Ele se prescriu după cinci ani, însă în această perioadă le sunt trimise titluri executorii, iar perioada se mai măreşte cu alţi cinci ani şi tot aşa. Nu se şterg de pe rol decât atunci când persoana respectivă a decedat”, explică inspectorii de la serviciul taxe şi impozite al Primăriei Petroşani.
Funcţionarii respectivi ajung şi la an­ga­jatorii contravenienţilor, pentru a-şi recu­pera debitele, iar după ce cad de acord şi cu da­tor­nicii, aceştia din urmă primesc lu­nar un salariu mai mic, până când se stin­ge în­treaga da­to­rie. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare