Comunicat de presă al PSD Hunedoara. PNL recunoaşte politizarea funcţiilor de directori de şcoli

La aproape o săptămână de la de­clan­şarea scandalului creat în contextul nu­mirii în funcţii a noilor directori de unităţi de învăţământ, la Inspectoratul Şcolar Ju­deţean Hunedoara este o linişte greu de înţeles. Singura instituţie care poate lă­muri de ce nu au fost respectate proce­durile şi ce a stat la baza numirii noilor directori, tace dând naştere tot mai multor suspiciuni. Ilie Pârvan nu are curajul să-şi asume public deciziile pe care le-a semnat!
În schimb, stăpânii săi de la PNL au sărit în ajutorul acestuia într-o încercare dis­pe­rată de a justifica măsurile luate. Printr-un ­comunicat de presă semnat de Filiala Hunedoara a Partidului Naţional Liberal, este repetat în mod obsesiv faptul că PSD este de vină pentru tot şi pentru toate. Retorica liberalilor care nu au argumente se rezumă la a arăta cu degetul şi cam atât.
Am fi trecut cu vederea comunicatul PNL Hunedoara, pentru că ne-am obişnuit cu aceleaşi ciorbe reîncălzite de ani de zile din partea acestui partid. Dar, liberalii au făcut ceva ce, probabil acum regretă: s-au dat de gol!
În cuprinsul comunicatului de presă semnat de PNL Hunedoara sunt redate informaţii din interiorul ISJ Hunedoara, cu subiect şi predicat, legate de procedura de numire a noilor directori. Liberalii ŞTIU că 9 foşti directori „nu şi-au mai exprimat dorinţa de a-şi continua activitatea”, ŞTIU că 6 „au solicitat direcţiunea în alte unităţi”, ŞTIU că 4 cadre didactice „nu fac parte din Corpul Naţional de Experţi în Management Educaţional” şi ŞTIU cum au fost validate rezultatele.
Dar de unde ŞTIŢI, doamnelor şi dom­nilor, curaţi ca spuma mării? Cumva toată procedura s-a realizat la sediul PNL Hu­nedoara şi hunedorenii nu au fost infor­maţi? Cum se face că, în locul ISJ Hune­doa­ra, vorbeşte un partid politic? Cum este posibil ca, dumneavoastră, care acu­zaţi PSD de politizare, să asumaţi POLITIC un răspuns INSTITUŢIONAL? Sau nu faceţi diferenţa, pe principiul „statul suntem noi”?
Solicităm PNL Hunedoara să nu se mai amestece în educaţie! Solicităm inspec­to­rului şcolar general să explice public cele întâmplate, să răspundă singur la între­bările care macină societatea hunedo­reană, să înceteze să se mai ascundă în spatele partidului care l-a plantat în fruntea instituţiei.
Fiţi primii, stimaţi liberali, care faceţi dovada depolitizării instituţiilor de învă­ţă­mânt! Fiţi primii dacă puteţi!…

Biroul de presă al Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare