Nu renunţă la tradiţie! Festivalul Crailor se ţine în mediul on-line

10 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Maximilian Gânju

Festivalul-concurs derulat în municipiul Lupeni, devenit tradiţie, va avea loc şi în acest an. Craii se vor întrece în mediul on-line. Colindul Crailor are loc de două decenii încoace şi a fost iniţiat şi susţinut de cunoscutul întreprinzător din municipiul Lupeni, Emil Părău.
Primăria a susţinut manifestarea, iar acum putem vorbi de o tradiţie care adună zeci şi sute de colindători. Din păcate criza sanitară a obligat organizatorii să găsească o soluţie, astfel că se va desfăşura exclusiv în mediul on-line. ”Deşi suntem în stare de pandemie, Primăria Municipiului Lupeni în colaborare cu firma Comexim R SRL Lupeni,vor organiza Festivalul Crailor, în luna decembrie, cu păstrarea regulilor în vigoare. Este o tradiţie pe care nu o putem întrerupe, cu atât mai mult cu cât acest obicei este unul împământenit pe aceste me­leaguri din cele mai vechi timpuri. Desigur nu ne vom putea întâlni, aşa cum fă­cut-o în anii precedenţi, cu toate cetele de colindători, pe scena Palatului Cultural sau în parc, dar vom putea să-i urmărim cu toţii pe Internet, acolo unde se va des­fă­şura acest eveniment anul acesta. Pentru participanţi, am pregătit însă, desigur, premii pe măsură”, a declarat Lucian Res­meriţă, primarul municipiului Lupeni.
Festivalul Crailor era organizat în preajma Cră­ciunului în municipiul Lupeni, însă în ul­timii ani a ajuns şi în Straja, printre turişti. Co­linda Crailor are un singur corespondent în ţara, respectiv Viflaimul din Maramures, şi s-a păstrat nealterat, deşi obiceiul a fost in­ter­zis de regimul comunist. La ediţiile din anii trecuţi au participat la festival zeci de echipe de crai, acestea provenind din că­tu­nele şi oraşele din Valea Jiului, dar nu numai.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sute de milioane de euro pentru Valea Jiului

România va avea la dispoziţie 1,65 miliarde de euro, iar mare parte din aceşti bani ar urma să ajungă în...

Administratorul public al judeţului, Costel Avram, a fost externat din spital

Sorina Popa Administratorul public al judeţului, Costel Avram (foto), a fost externat ieri din Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie...

La Vorţa, copiii sunt în centrul atenţiei

Magdalena Şerban Deşi comună mică şi cu un buget pe măsură, primăria din Vorţa se numără printre administraţiile locale ce...

Închide