Nu poţi avea o naţiune sănătoasă, dacă este nemâncată, umilită şi fără căldură

„Nu se poate, să nu se poată“, spunea Părintele Arsenie Boca „Sfântul Ardealului“, lucru care din păcate nu a fost preluat şi de cei care ne-au condus timp de 20 de ani, iar astăzi, ne aflăm unde ne aflăm…
De câteva zile, majoritatea parlamentarilor şi-au adus aminte de oameni, şi-au adus aminte de problemele lor, ştiu că nu au căldură şi culmea, vin să-i sprijine acum.
Nu au făcut nimic în 4 ani. Au uitat că au fost alte ierni fără căldură, au uitat că au fost alte ierni în care majoritatea nu aveau bani din cauza faptului că nu aveau locuri de muncă, dar şi-au adus aminte acum, pentru că este campanie electorală.
Când spunem Brad, spunem capitala moţilor, spunem locul care are ca postament dreptatea şi cinstea, spunem locul în care nimeni nu a mai păşit a doua oară dacă a înşelat sau a minţit. Atestat încă din 1445, oraşul Brad cunoaşte o dezvoltare continuă, datorită oamenilor şi bogăţiilor sale până în 1989.
Deci, moşii şi strămoşii noştri au putut. În anul 1990, în Brad locuiau aproape 19.000 de suflete, iar marea majoritate lucra şi ducea un trai decent din exploatarea minelor şi a serviciilor conexe. Ultimul gram de aur a fost scos în anul 2006 şi asta, nu pentru că s-ar fi terminat rezervele, ci pentru că toate guvernele din 1989 până încoace au făcut tot posibilul să închidă minele şi să le devasteze. Toţi o spun în cor: „Nu mai sunt rentabile“.
Nu-i trebuie nimănui şcoală ca să priceapă că dacă până în 1989, minele erau rentabile şi astăzi, aurul are cel mai ridicat preţ, totul nu este decât un interes meschin al celor care ne-au condus.
Astăzi, în Brad locuiesc mai puţin de 13.000 de locuitori, oameni fără locuri de muncă, cu mari probleme sociale şi ce este mai dureros, fără nici o perspectivă. Este curios cum timp de 20 ani au fost minţiţi, păcăliţi cu promisiuni, uitaţi şi vizitaţi doar o dată la 4 ani.
Acţiunea noastră are la bază exact dorinţele acestor oameni, adică de a avea căldură, locuri de muncă, un trai decent şi niste conducători cinstiţi. Moţii nu mai vor mici, spectacole şi bere, nu mai vor umilinţă. În schimb, vor reprezentanţi în parlament, pe care să se poată sprijini, de aceea, noi, candidaţii din partea PP-DD-ului, vom aduna semnături cu persoanele care doresc redeschiderea minelor şi le vom trimite tuturor organelor abilitate din România şi Europa, iar în momentul când vom ajunge în Parlament, asta va fi prioritatea 0. În acelaşi fel, vom proceda şi pentru introducerea gazului metan.
Ni se pare normal ca dorinţele poporului să fie lege, cum ni se pare normal ca noi, cei trimişi în Parlament, să ne facem treaba.

Daniel Ovidiu Draia (foto stânga), candidatul PP-DD pentru Camera Deputaţilor  în Colegiul nr. 1 Brad-Valea Mureşului
Cristian Marius Vladu (foto dreapta), candidatul PP-DD pentru Senat în Colegiul nr. 2 Brad-Orăştie-Simeria

7 comentarii la „Nu poţi avea o naţiune sănătoasă, dacă este nemâncată, umilită şi fără căldură

 • 7 noiembrie 2012 la 10:14
  Permalink

  Sunteti ultimii oameni care vedeti conditiile de trai ale oamenilor, voi care a-ti jefuit Termocentrala Mintia . Domnule Draia de ce nu ai facut gratis lucrarile de reparatii la punctele termice ale orasului nostru Brad nu sa faci afaceri pe banii statului si al contribuabililor . Voi care sunteti niste traseisti politici ,fugiti dupa ciolan cu viteza luminii ca sa va denigati contracandidatii, Rusine sa va fie ca tot mintiti, cacealmistilor

 • 7 noiembrie 2012 la 14:12
  Permalink

  Va mulțumim pt inițiativa Dvs. Este necesară, dar trebuia făcută mai din timp am tot votat si acum patru ani, dar ne-au mintit, mai ales ciocoiul sef . Nistor Laurențiu, care da in primarul nostru si spunea in presa ca Cazacu e devină , el săraci nu are cum sa-i facă si munca deputatului Nistor, si el sa stea pe la bucuresti cu intotero la cina cea de taina !

 • 7 noiembrie 2012 la 15:30
  Permalink

  Chiar cu Vladu vreti ? :))

 • 7 noiembrie 2012 la 19:52
  Permalink

  Vladu a fost unul dintre sustinatorii lui Basescu traian. Au votat impozitarea pensiilor, taierea salariilor oamenilor muncii , au votat cresterea impozitelor , a TVA-ului,astea in conditiile indatoririi ROMANIEI pe o mare perioada de timp cu efecte nereperabile pentru viitorul ROMANIEI. Datoriile de miliarde , facute pe spinarea romanilor le-au impartit intre ei prin diversele investitii strategice realizate sub directa comenduire a Elenei Udrea, protejata de la COtroceni. Care sunt aceste investitii? Sunt un dezastru pentru Romania. Nu s-a investit in infrastrucura de transport, in blocuri, in retele de irigatii, in sere, in fabrici de tractoare sa reporneasca agricultura. Bine ca importam produsele de la mii kilometrii cand pamantul nostru este “subventionat” sa nu produce. Gata cu jaful ROMANIEI de clica portocalie care se ascunde sub sigla ARD. Sa arda in iad, nenorocitii.

 • 8 noiembrie 2012 la 8:59
  Permalink

  Nistore, tu esti obsedat de basescu , na-i făcut 20 nimic pt nimeni doar pt conturile tale . Mai mici ca si ale lui Basescu esti invidia pe el , ai mai vrea un mandat de 4 ani , sa-ți faci plinul pt pensionare, nesimtitule!!!!

 • 8 noiembrie 2012 la 9:48
  Permalink

  HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO DOI GOLANI !!

 • 8 noiembrie 2012 la 15:22
  Permalink

  vladu .. mai ai bani sa cumperi voturi ..)))) in campania pd-l ai avut !

  draia ..)))) u ce dracu mai vrei .. in ultimul an jumatate ai fost afiliat la 4 partide politice ..esti vopsit in toate culorile …te-au fugarit astia de la usl ..ce draq sa si faca cu tine …se faceau de minune . mai ales senatoru ..)))))

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Operaţiunea „Transilvania“

O grupare infracţională formată din 28 de persoane, care se ocupau de importul şi comercializarea ilegală a unor produse etnobotanice,...

APIA aşteaptă cereri de subvenţii pentru vacile de lapte şi de carne

Fermierii din zonele defavorizate, care vor să beneficieze de ajutorul acordat de APIA producătorilor de lapte şi carne de vită,...

La Spitalul din Orăştie, se trage tare pe modernizări

Unitate medicală ce deserveşte multe suflete, spitalul din oraşul Paliei are şi el durerile lui la capitolul modernizare. Aşa că...

Închide