Nu mai pot refuza locul de muncă

Adriana Năstase

Din 22 octombrie 2018 a intrat în vigoare Legea nr. 192 privind venitul minim garantat. Cu ce vine nou legea? Dacă beneficiarul de venit minim refuză un loc de muncă pus la dispoziţie de către AJOEM, el îşi pierde dreptul de a încasa suma respectivă.
Potrivit directorului Agenţiei Judeţene de ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, Nicolae Fara (foto), până acum, aceşti oameni puteau refuza trei oferte de locuri de muncă. Începând din data de 22 octombrie 2018, acest lucru nu se va mai întâmpla.
„Beneficiarii acestor sume sunt obligaţi să vină în fiecare lună la noi, la AJOFM, şi să le ştampilăm carnetele de şomeri neindemnizaţi. Ei trebuie să prezinte, lunar, aceste carnete primăriilor de unde iau ajutorul respectiv. Fără carnetul ştampilat nu primesc banii. Când vin la noi, şi există oferte de locuri de muncă pentru ei, vor fi obligaţi să le accepte, altfel nu mai iau ajutorul minim garantat”, a declarat directorul Nicolae Fara.
Important este ca, în condiţiile în care forţa de muncă este tot mai puţină, patronii care au nevoie de muncitori să nu le dea negaţie celor care sunt trimişi de la AJOFM să se angajeze la firmele lor. În judeţ, sunt aproximativ 2.000 de persoane care beneficiază de ajutorul minim garantat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.