<

Dacă vrei să fii din ce în ce mai sărac, deşi primeşti mai mulţi bani, votează PSD!

25 octombrie 2018 | 5 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sistemul public de pensii din România are tot mai multe probleme, pe care nici o lege cadru din ultimii 20 de ani nu le-a rezolvat. Aşa încât o nouă lege a pensiilor era necesară!
Din păcate, noul proiect, adoptat recent de Guvernul PSD-ALDE, nu pare să rezolve mulţimea de neconcordanţe şi inechităţi. Chiar dacă, declarativ, toate legile au promis creşteri substanţiale de venituri pentru vârstnici şi au garantat că la muncă egală pensia va fi egală, în realitate acest lucru nu s-a întâmplat niciodată! Dimpotrivă, parcă în ciuda tuturor principiilor justiţiei sociale, orice nouă reformă a pensiilor a adâncit şi mai puternic discriminările între beneficiarii de pensii bazate pe contributivitate, iar orice majorare a pensiei a fost înghiţită, cu anticipaţie, de ritmul mult mai alert al creşterii preţurilor. Se ştie că până la denominarea leului, operată de BNR în anul 2005, toţi pensionarii din România erau milionari! Pensionari milionari, dar săraci lipiţi pământului.
Din anul 2000 şi până astăzi, punctul de pensie a fost majorat de 35 de ori! Oricine ar vedea că în România, în 18 ani, pensiile s-au majorat de 35 de ori, ar crede că pensionarul român este cel mai prosper pensionar din Europa. Pensionarii germani sau cei francezi ar putea să fie chiar invidioşi, pentru că la ei, pensiile abia dacă s-au majorat de trei-patru ori, în 15 ani. Din păcate, în ciuda zecilor de majorări, aproape trei milioane de pensionari din totalul de cinci milioane, au astăzi pensii în plată mai mici de 1.000 de lei, insuficient pentru coşul minim zilnic al pensionarului: întreţinerea locuinţei, medicamente. Asta, în timp ce pensionarii de lux încasează, exoneraţi de principiul contributivităţii, pensii exorbitante de zeci de mii de lei lunar!
Iar dacă în România s-a ajuns ca şi atunci când pensia creşte, bunăstarea pensionarilor să scadă, aceasta se întâmplă din cauza politicilor economice proaste, de distrugere a economiei româneşti, din cauza corupţiei prin care au fost şi continuă să fie sifonaţi bani publici, drenaţi spre buzunarele hoţilor. Bani pe care hoţii, ajunşi la putere, îi apără cu toată forţa instituţiilor pe care sunt pe cale să le aservească integral.
Pensionarii au fost minţiţi fără ruşine! De pildă, în anul 2018, punctul de pensie a fost majorat numai pentru ultimele şase luni, nu pentru întregul an, deşi legea pensiilor prevede când şi cu cât ar trebui majorat punctul de pensie. Asta se întâmplă când Guvernul vrea să acrediteze falsa idee că el este cel care dă pensii! Aşa se face că în anul 2018, creşterea preţurilor de consum a depăşit cinci la sută, fiind la cel mai mare nivel din ultimii cinci ani. Însă pensionarul român are o inflaţie diferită de cea generală calculată de BNR. Pensionarul român nu este consumator nici de bunuri de lux, nici de echipamente tehnologice nici de alte bunuri de folosinţă îndelungată, bunuri pe care şi le-a asigurat în perioada activă. În schimb, pensionarul român plăteşte întreţinere, care s-a scumpit numai în ultimul an cu peste 20 la sută, plăteşte factura la curent electric, mai scumpă cu peste 20 la sută, plăteşte gaz mai scump, medicamente mai scumpe şi alimente mai scumpe cu 15-20 la sută. Are cineva, dintre guvernanţi, curiozitatea să analizeze desfăşurătorul indicilor de inflaţie să constate, spre exemplu, că preţul cartofilor a crescut cu 80 la sută? Se gândeşte cineva cât va costa carnea de porc pusă pe masa de Crăciun, după gestionarea catastrofală a epidemiei de pestă porcină?
Majorarea pensiei de 10 la sută pentru ultimele şase luni din anul 2018, respectiv o majorare de numai cinci la sută pentru tot anul, nu are cum să-i aducă pensionarului român un spor de bunăstare, atâta vreme cât coşul său de cumpărături s-a scumpit cu cca. 20 la sută. Oamenii au fost înşelaţi de PSD-ALDE cu promisiunea unei vieţi mai uşoare, însă se văd în situaţia în care şi la bătrâneţe, trebuie să recurgă la noi renunţări, pentru că deşi buzunarul lor este tot mai plin, banii sunt din ce în ce mai fără valoare. Cinismul guvernanţilor este uriaş cu atât mai mult cu cât această „inginerie“ financiară nu aduce nimic bun pentru bunici şi distruge, în acelaşi timp, viitorul economic al nepoţilor!
Pentru anul 2019, PSD-ALDE are obligaţia să majoreze valoarea punctului de la 1 ianuarie şi nu de la 1 septembrie, aşa cum deja s-a anunţat! Guvernul Dragnea-Dăncilă este dator să facă imediat rost de bani şi să dea pensionarilor ceea ce li se cuvine potrivit legii în vigoare, căci până la adoptarea unei noi legi a pensiilor, praf în ochii oamenilor, va mai trece ceva timp.
Iar bani sunt destui în economie dacă vor fi strânşi din marea evaziune fiscală, nu din bacşişul frizerului sau din darul de la nuntă. Numai jumătate din marea evaziune dacă ar fi înlăturată, pensiile ar putea să crească consistent şi real, chiar de la 1 ianuarie 2019. Dar asta ar însemna ca politicienii corupţi să-i incomodeze pe afaceriştii corupţi. Iar cum bine se ştie, „corb la corb nu-şi scoate ochii…“
Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara

Loading...

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Liviu spune:

  Zambilico,o luasi iar pe arătură!

 2. abc spune:

  iti trasnsmit o OPINIE ANTI !!!

 3. Gore spune:

  Se gasesc destul de multi prostovani care da voteze cu doua maini psd partidul infractorilor si realizaror zero, si cu patru maini sa aplaude.

 4. Hunedorean spune:

  Și tu ești unul dintre ei,nea Gore!

 5. Gore spune:

  Hunedorene, vezi ca faci confuzii si esti anapoda rau de tot. Ori vorbesti sa te afli in treaba, ca sa pari spiritual. Mai bine uita-te in oglinda poate te recunosti dupa cum te stim toti de pe la zilele orasului unde iti umfli burta cu mici si bere oferite de partidul dupa care suspini zi si noapte.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nu mai pot refuza locul de muncă

Din 22 octombrie 2018 a intrat în vigoare Legea nr. 192 privind venitul minim garantat. Cu ce vine nou legea?...

Utilaje noi pentru municipiul Hunedoara

Noi achiziţii făcute de cei de la Primăria municipiului Hunedoara. Este vorba de utilaje în valoare de 850.000 de lei,...

Campanie de prevenire în rândul persoanelor vârstnice

Poliţiştii hunedoreni desfăşoară o campanie de prevenire destinată persoanelor vârstnice. Oamenii legii le explică seniorilor cum să se ferească de...

Închide