Nu batjocoriţi speranţa a 5 milioane de pensionari!

19 iulie 2018 | 4 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Miniştrii din Guvernul Dăncilă găsesc potrivit să se joace acum, peste vară, nu numai cu nervii românilor, conştienţi că odată justiţia aservită politic, în România statul de drept s-a înmormântat, ci şi cu speranţele a 5 milioane de pensionari, cărora le-au creat o aşteptare uriaşă cum că pensiile lor vor creşte peste noapte, după ce se va adopta noua lege a pensiilor. Da, este drept ca pensiile să crească de urgenţă, pentru că mai mult de trei sferturi dintre acestea sunt foarte mici şi nu acoperă nici costurile vieţii de zi cu zi. Ce poate fi mai descalificant pentru un stat decât să-şi lase părinţii şi bunicii care au muncit o viaţă întreagă în stare de sărăcie lucie, în timp ce-i plătesc cu sume neruşinate pe chiulăi, masă de manevră la vot?!
Dacă PSD-ALDE n-ar mai fi putut de grija pensionarilor, aşa cum pretinde, atunci ar fi majorat punctul de pensie încă de la 1 ianuarie 2018, nu de la 1 iulie! şi s-ar fi ocupat ca punctul de pensie să evolueze spre promisiunea de 45 la sută din salariul mediu brut, nu să involueze în sens invers! Însă una spun şi alta fac! Iar când devine clar că s-au încurcat, apar public, cu scopul aburirii depline a unor oameni de-a dreptul năuciţi, zicerile memorabile ale doamnei Olguţa Vasilescu. Într-un moment de acest fel, ministra ne spunea cu nonşalanţă despre legea salarizării că „la unii dublarea poate fi o creştere de 10 la sută sau chiar o scădere de -40 la sută”.
Ceea ce mi se pare extrem de grav este faptul că Guvernul nu are încă o estimare a impactului bugetar al noii legi a pensiilor nici astăzi, când se laudă că a terminat de elaborat noua lege a pensiilor!
Mai precis, deşi Guvernul promite pensii mai mari, nu ştie dacă are banii necesari ca să acopere majorările de pensii! Câţi bani sunt necesari pentru a elimina inechităţile şi a majora pensiile celor care au muncit o viaţă? De unde se vor lua aceşti bani, căci bugetul este la cote de avarie? Nimeni nu răspunde la aceste întrebări!
O altă mare necunoscută rămâne şi termenul până la care se vor recalcula cele 5 milioane de pensii, căci, la ultima modificare a legii pensiilor, Guvernul ne-a anunţat că are nevoie de peste un an pentru a recalcula circa 100 de mii de pensii, pentru gupele I şi II de muncă! În ritmul acesta, cele 5 milioane de pensii se vor calcula în cca 50 de ani!
Este clar că pensionarii vor fi iarăşi înşelaţi de PSD-ALDE, cu ceva creşteri iluzorii de pensii, dar nu de acum, ci după anul 2020 sau 2022, ca pretext pentru tupeul de a li se cere iar votul, în alegerile care urmează! Promisiunea pesedistă se va transfera, pentru o vreme, într-o perioadă politică în care nici Olguţa Vasilescu şi nici Liviu Dragnea nu vor mai conduce România.
Ca senator român, cer Guvernului să nu îşi bată joc de pensionari şi să ia măsuri urgente pentru stabilizarea economiei şi oprirea creşterilor de preţuri! Căci preţurile mai mari la alimente şi medicamente le-au topit deja toate majorările de pensii din ultimii ani!

Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara, vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hunedorean spune:

  Papagal mic,iar aparusi?! Acum esti odihnita,ce ai mai vazut prin Londra? Sunt papuasi din astia care se trezesc vorbind(ai lipsit mult,fiind plecata din tara)si pe acolo? Ai grija sa nu te uite lumea!

 2. Neutru spune:

  Papagal mare, n-ai odihna ? Trancanesti, trancanesti, poate intra si PNL in atentia poporului. In aceasta legislatura n-aveti spor ! Daca esti asa isteata, spune macar o solutie de stopare a majorarilor de preturi din piata … Asta au facut comerciantii totdeauna, altceva nu stiu sa faca, mai ales comerciantii fara scrupule, urmaresc sa isi ia “partea lor” din majorarile de venituri ale populatiei. Ca liberala (din fosta psd-ista) ar fi de asteptat sa credem ca stii cate ceva atat despre socialism cat si despre liberalism/capitalism. Dar observam ca esti doar o lozincarda de doua parale. Soiul d-tale de politica este de toata scarba ! Piei din fata noastra si ia-l si pe Orban, ca va potriviti, aveti acelasi caracter mizerabil …

 3. Neutru spune:

  PS. Cat priveste pensiile, nu esti si nu sunteti (PNL) in masura sa dati lectii la altii, dimpotriva. Cel putin deocamdata, PSD a dovedit ca
  are grija reala atat de salariati cat si de pensionari ! Te-ai lipit de jigodiile pedeliste care o sa va reguleze total, in curand ! Jigodiile pedeliste, zise si basiste, au taiat salarile cu 25% si au impus impozit pe pensii ! Adevaratii liberali sunt cei din ALDE !
  Pieri-ti-ar samantza, stearpa/impotenta la problemele reale ale tarii !

 4. Regele Dreptății spune:

  Era bine dacă spunea cât trebuie să fie coșul hranei zilnice a unui cetățean după care să calculeze pensiile lunare , știe să critice ,un calcul corect pentru un trai decent al pensionarului nu știe să-l facă ,eu cred că 60 de lei zilnic trebuie să fie coșul hranei ,doar pentru mâncare și pentru facturi ,îmbrăcăminte și încălțăminte ,spectacole ,teatru și muzeu ,mai trebuie o mie de lei lunar adăugat ,total 2800 de lei pensia minimă trebuie să fie .

  Regele Dreptății „”„

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Angajaţii muzeului devean se spală pe mâini în tărăboiul cu mash-ul Centenarului

Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri pare să fie umbrită de o greşeală făcută de angajaţii unei firme de publicitate din Deva,...

Bulina neagră, 19.07.2018

Lucian Dragomir, fost şef Serviciu Cadastru la Primăria Petroşani Pentru că a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia...

Bulina albă, 19.07.2018

Natalia Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni Pentru că ministerul pe care îl conduce a semnat cu Patriarhia Română...

Închide