Nu au anulat starea de carantină la Orăştie

Adriana Năstase

Judecătorii Secţiei Contencios-adminis­tra­tiv şi Fiscal de la Curtea de Apel Bucureşti au respins, ca neîntemeiată, cererea munici­pa­lităţii Orăştie privind anularea măsurii de ca­ran­tinare a localităţii, a informat ieri Prefec­tura Hunedoara.

A scăzut la 5,30
„Potrivit deciziei Completului 2 Fond III, al Curţii de Apel Bucureşti, s-a respins acţiunea ca fiind neîntemeiată. Sentinţa nu este de­finitivă. Astfel, instanţa de fond a stabilit că mă­sura carantinării municipiului Orăştie a fost luată în condiţiile legii”, se arată într-un co­mu­nicat al Prefecturii Hunedoara.
Primăria Orăştie, în calitate de reclamant, a intentat joi, 1 aprilie, proces Departamentului pen­tru Situaţii de Urgenţă, Instituţiei Prefec­tu­lui Hunedoara şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, solicitând ridi­carea stării de carantină.
Prefectura Hunedoara reaminteşte că la data intrării în carantină, 28 martie, municipiul Orăştie înregistra o incidenţă a cazurilor de Covid calculată la o valoare de 6,27 cazuri la 1.000 locuitori, iar miercuri, după 10 zile de la aplicarea măsurilor, localitatea înregistrează o incidenţă de 5,30 la 1.000 de locuitori.
Starea de carantină rămâne în vigoare până la data de 11 aprilie, ora 8,00, urmând ca atunci autorităţile medicale judeţene şi na­ţio­nale să efectueze o analiză a situaţiei epide­miologice din Orăştie.
Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a recomandat respectarea, în continuare, a măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, atât în municipiul Orăştie, cât şi în toate localităţile judeţului.
„Creşterea numărului persoanelor care se vaccinează împotriva COVID-19 va avea ca efect reducerea incidenţei şi depăşirea într-un timp cât mai scurt a acestei perioade dificile din punct de vedere epidemiologic”, susţine pre­fectul de Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare