Om de afaceri trimis în judecată de procurorii DNA

Adriana Năstase

Procurorii anticorupţie au trimis în judecată un afacerist din zonă şi o societate comer­cială. Este vorba de lucrările de modernizare a drumului judeţean Sântuhalm-Hunedoara-Călan.

Sechestru asigurător
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, un om de afaceri şi SC Solar Engineering SRL, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, săvârşită în forma participaţiei improprii.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în esenţă următoarea stare de fapt:
În contextul proiectului „Modernizarea DJ 687 Sântuhalm-Hunedoara-Călan” finanţat din fonduri europene, la sfârşitul anului 2017, a fost desfăşurată procedura de atribuire a unuia dintre contracte vizând elaborarea docu­mentaţiei tehnico-economice şi lucrări deviere reţea electrică pentru unul dintre tron­soane (km 13+050 – km 22+791).
După analizarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei, a fost declarată câştigătoare oferta unei asocieri de firme din care făcea parte şi SC Solar Engineering SRL.
Pentru dovedirea experienţei necesare, în numele SC Solar Engineering SRL, omul de afa­ceri inculpat în prezenta cauză, ar fi întoc­mit, semnat şi depus mai multe documente false: contract de prestări servicii, declaraţie privind lista principalelor prestări de servicii în ultimii 3 ani etc.
Consecinţa acestor demersuri ar fi fost obţinerea pe nedrept de către asocierea de fir­me câştigătoare a licitaţiei, a sumei de 738.878 lei.
În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 724.101 lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se arată în comunicatul celor de la DNA Alba.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nu au anulat starea de carantină la Orăştie

Adriana Năstase Judecătorii Secţiei Contencios-adminis­tra­tiv şi Fiscal de la Curtea de Apel Bucureşti au respins, ca neîntemeiată, cererea munici­pa­lităţii Orăştie

SIMPRO 2021, în ediţie online

Magdalena Şerban Simpozionul internaţional multidisciplinar SIMPRO, unul dintre cele mai prestigioase evenimente ştiinţifice care se derulează în mod tradiţional în

Educaţia în România, prinsă la mijlocul neînţelegerilor guvernanţilor. Ping – pong-ul de OPINII a celor care ar trebui să ia DECIZII

Zilele acestea, avem de-a face cu două po­veşti ale unui singur Guvern, privind redes­chi­derea şcolilor. Dacă pentru ministrul sănătăţii, întoarcerea

Închide