Noutăţi în serviciile medicale din sistemul de asigurări de sănătate

7 martie 2017 | 4 Comentarii | Publicat in: Comunitate

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara a transmis ieri un comunicat în care arată noutăţile Contractului Cadru pe 2017, care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări de sănătate.
În principal, este vorba de majorarea sumelor de bani acordate prestatorilor de servicii medicale, precum şi introducerea unor noi tratamente sau servicii medicale care vor fi decontate 100 la sută.
„Pentru asistenţa medicală primară, valoarea minimă garantată a punctului per capita creşte de la 4,6 la 4,8 lei, iar valoarea minimă garantată a punctului pe serviciu creşte de la 2,1 la 2,2 lei. Pentru asistenţa medicală ambulatorie clinică de specialitate şi pentru acupunctură, valoarea minimă garantată a punctului pe serviciu creşte de la 2,1 la 2,2 lei. Pentru medicina dentară, se introduce decontarea 100 la sută a tarifelor aferente serviciilor acordate elevilor, ucenicilor şi studenţilor, cu vârsta între 18 şi 26 de ani (inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni), care nu realizează venituri din muncă (procent anterior de decontare: 60 la sută). Pentru îngrijirile medicale la domiciliu, tariful maximal decontat pe ziua de îngrijire creşte de la 55 la 60 lei, în cazul bolnavilor cu status ECOG 4, şi de la 50 la 55 lei, în cazul bolnavilor cu status ECOG 3. Similar, cresc şi tarifele maximale decontate pentru îngrijirile paliative la domiciliu, de la 65 la 70 lei (ECOG 4), respectiv de la 60 la 65 lei (ECOG 3)”, a informat CJAS Hunedoara. Aceasta a mai precizat că în tariful pe o zi de îngrijire sunt incluse nu numai costurile materialelor sanitare utilizate, ci şi costurile de transport la domiciliul asiguratului.
CJAS Hunedoara a mai precizat că dispozitivele medicale în ambulatoriu, protezele de coapsă modulară cu manşon de silicon şi cele de gambă modulară cu manşon de silicon, acordate pentru amputaţia membrului inferior, ca urmare a complicaţiilor diabetului zaharat sau a afecţiunilor neoplazice vor putea fi recomandate şi de medicii din specialităţile chirurgie generală, chirurgie vasculară, chirurgie pediatrică, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. Totodată, a fost clarificat modul în care se asigură continuitatea taloanelor pentru dispozitivele medicale acordate prin închiriere. (N. Bumbac)

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Doctor spune:

  Bataie de joc.in spitale asistenta castiga mai mult decat medicul de familie.

 2. Doctor spune:

  Bataie de joc.

 3. VasI spune:

  Pai ce vreti?asta e Romania…

 4. Gigi spune:

  Dari salarii duble so politistilor.Ca pensii au mai mari decat cei ce au muncit.
  Senatoarea noastra ce zice?

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
CFR Simeria, locul 4 la „Cupa Mărţişorului”

Echipa de juniori F, născuţi în anii 2009-2010, a clubului CFR Simeria, a ocupat locul 4 la „Cupa Mărţişorului”, o...

Dorin Velicu: „A fost un sezon din care am avut de învăţat!”

Sportivul hunedorean Dorin Velicu (foto), participant în competiţiile naţionale şi internaţionale de skeleton, a încheiat cu bine sezonul 2016-2017. Acesta...

Atleta Georgiana Timu, două victorii la campionatul naţional de juniori III

Sportiva Georgiana Timu, legitimată la CNS Cetate Deva, a câştigat probele de săritura în lungime şi triplusalt din cadrul primei...

Închide