Primăria Deva vrea bani pentru şcoli. Consiliul Judeţean spune pas

7 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Primăria Deva cheltuie în fiecare an o sumă mare pentru reparaţiile necesare la şcolile din municipiu. Pentru reparaţii, dar şi cu plata burselor pentru elevi.
Directorul tehnic al Primăriei municipiului Deva, Ciprian Răchită (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că dintr-un total de aproape 10.000 de elevi care frecventează şcolile din reşedinţa de judeţ, peste 2.400 sunt din alte localităţi decât Deva. În aceste condiţii, reprezentanţii Primăriei municipiului Deva au solicitat conducerii Consiliului Judeţean suma de 1 milion de lei, pentru a acoperi reparaţiile pentru unităţile şcolare pe care le are în administrare. Potrivit directorului tehnic al Primăriei Deva, situaţia este una constantă în fiecare an. Nu se dau bani de la Consiliul Judeţean pentru asemenea cheltuieli.
„În fiecare an, suma pe care o cheltuim pentru întreţinerea şcolilor şi plata burselor pentru elevi se ridică la 9 milioane de lei. Am trimis o adresă Consiliului Judeţean pentru a ne repartiza, acum, după aprobarea Legii bugetului de stat, 1 milion de lei pentru asta. Aşa ar fi normal, să primim nişte bani, pentru că 25 la sută dintre elevii care învaţă în unităţile din Deva sunt din alte localităţi decât reşedinţa de judeţ. E nevoie să asigurăm condiţii excelente pentru elevi”, a declarat Ciprian Răchită, directorul tehnic al Primăriei Deva.
MESAGERUL HUNEDOREAN l-a întrebat pe preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, dacă va da curs solicitării Primăriei Deva. Răspunsul, din păcate, a fost negativ.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noutăţi în serviciile medicale din sistemul de asigurări de sănătate

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara a transmis ieri un comunicat în care arată noutăţile Contractului Cadru pe...

CFR Simeria, locul 4 la „Cupa Mărţişorului”

Echipa de juniori F, născuţi în anii 2009-2010, a clubului CFR Simeria, a ocupat locul 4 la „Cupa Mărţişorului”, o...

Dorin Velicu: „A fost un sezon din care am avut de învăţat!”

Sportivul hunedorean Dorin Velicu (foto), participant în competiţiile naţionale şi internaţionale de skeleton, a încheiat cu bine sezonul 2016-2017. Acesta...

Închide