Politica si administratie

Noul prefect, învestit oficial în funcţie

05 Attila Dezsi  4188

Nicolle Ebner

Ieri, la patru zile de la numirea în funcţie prin hotărâre de guvern, Attila Dezsi (foto), noul prefect al judeţului Hunedoara, a fost învestit, oficial, în funcţie. Din partea Guvernului României, la ceremonie a participat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, precum şi parlamentari PDL şi PSD, primari de toate culorile politice şi directori ai instituţiilor deconcentrate.

Liberalii au lipsit de la ceremonie
De la festivitatea oficială au lipsit reprezentanţii la vârf ai Consiliului Judeţean Hunedoara, prin urmare, oficiile de gazdă le-a făcut subprefectul Ioan Inişconi. Ministrul Sănătăţii a citit cele trei decizii de eliberare din funcţia de prefect a lui Dorin Gligor, numirea lui Attila Dezsi şi numirea temporară a lui Gligor în funcţia de subprefect, până la organizarea concursului pentru ocuparea definitivă a acestui post. Ministrul Attila Cseke a făcut şi câteva consideraţii la adresa noului prefect al judeţului Hunedoara, fiind convins de faptul că: „Attila Dezsi este un prefect care se va ocupa şi care se va implica foarte serios în problemele judeţului Hunedoara. Este un om cu o capacitate de muncă deosebită şi cu experienţă profesională, inclusiv în cadrul Prefecturii judeţului Hunedoara. După acest moment festiv de învestire, începe munca. Vă asigur că noul prefect va beneficia de tot sprijinul guvernului pentru a realiza ceea ce este necesar comunităţii din acest judeţ”. „Sunt convins că judeţul Hunedoara pleacă la drum sub auspicii favorabile, unul dintre ajutoare putând veni chiar de la ministrul Sănătăţii, Attila Cseke”, a menţionat şi europarlamentarul Iuliu Winkler, artizanul promovării lui Attila Dezsi în poziţia de prefect de Hunedoara.

Dezideratele lui Dezsi…
Noul prefect de Hunedoara, Attila Dezsi, a făcut apel la solidaritate şi strângerea rândurilor în vederea unei colaborări eficiente, care să scoată judeţul din criză. „Criza economică a afectat mai mult judeţul Hunedoara şi tocmai de aceea, este nevoie de solidaritate, unitate, respect pentru lege şi pentru oameni. Acestea sunt principalele deziderate, pe baza cărora îmi voi clădi activitatea de prefect. Eu întind mâna oricărui partener, pentru ca judeţul nostru să devină unul european”, a declarat noul prefect, în faţa invitaţilor. Intrat în administraţia publică din martie 2005 – ca secretar general al Prefecturii Hunedoara, Dezsi a devenit în primăvara anului 2006 cel mai tânăr subprefect din România, iar din aprilie 2009, a activat ca inspector guvernamental în judeţul Covasna.

…şi urările lui Gligor
Probabil din cauza emoţiilor, noul prefect a uitat să-i ureze succes în activitate colegului său, Dorin Gligor, revenit în funcţia de subprefect. Mai puţin afectat de importanţa evenimentului, fostul prefect le-a dat de înţeles celor prezenţi la eveniment că dezideratele pe care şi le-a propus Dezsi au fost şi ale lui, prin urmare, în ultimele luni, „am conştientizat adevărata dimensiune a problemelor judeţului, am fost un element de echilibru între toţi factorii, am avut relaţii echidistante cu toate administraţiile locale, iar pentru a rezolva problemele cetăţenilor acestui judeţ, uşa prefecturii a fost tot timpul deschisă”, a spus Dorin Gligor. În încheiere, fostul subprefect nu a uitat să-i ureze succesorului său succes în activitate.
După alegerile parlamentare din toamna anului 2008, Attila Dezsi este al treilea prefect numit în funcţie, în decurs de un an, după Gabriel Samoilescu şi Dorin Gligor, susţinuţi de PSD, respectiv PDL.

2 comentarii la „Noul prefect, învestit oficial în funcţie

  • Valea Jiului are incredere in domnul prefect Attila Dezsi ca va sprijini mineritul si asfaltarea drumului spre Voineasa,Avram Costel facea propaganda ca sa se scumpeasca apa la noi in Valea Jiului care vine prin cadere ca de asta la numit vice Molot.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.