EvenimentFlash

Criminal în serie arestat

03 criminal

Nicoleta Popa
Dana Istudor

Un recidivist de 45 de ani din Câmpu lui Neag şi-a omorât în bătaie un unchi de 74 de ani, iar apoi un frate vitreg în vârstă de 51 de ani. Criminalul, Ion Dăneasă (foto), a fost prins de poliţişti abia după ce a fost denunţat de către concubina sa.
Prima victimă a criminalului, un bărbat în vârstă de 74 de ani, din satul Uric, comuna Pui, a fost găsită de vecini, decedată în casă, joia trecută. Potrivit anchetatorilor, acesta a fost omorât cu cinci zile înainte să fie găsit. Criminalul a practicat arte marţiale în tinereţe şi şi-a lovit victimele cu pumnul şi coatele exact în zonele unde le era viaţa ameninţată. Potrivit poliţiştilor, bărbatul stătea de mai mult timp în casa bătrânului. După ce a consumat mai multe pahare de alcool, asasinul i-a spus bătrânului să îi lase casa, că el îl îngrijeşte. El nu a fost de acord cu dorinţa nepotului, iar acesta l-a lovit până l-a omorât.

Şi-a omorât fratele vitreg
Bărbatul a fost prins de poliţişti în locuinţa concubinei sale din Uricani. În timpul interogatoriului, acesta şi-a recunoscut fapta, şi mai mult, a spus că a mai comis o crimă. Dăneasă a declarat că în noaptea de 8 spre 9 ianuarie, şi-a omorât fratele vitreg, care l-a găzduit, cât timp era căutat de oamenii legii, după comiterea primei crime. După ce s-a îmbătat, s-a luat la ceartă cu acesta, pentru o bucată de pământ pe care o moşteniseră. L-a omorât şi pe el, la fel ca pe bătrân. A plecat apoi la Uricani, unde i-a povestit concubinei crimele şi a trimis-o să anunţe poliţia. „Deplasându-se la locuinţa indicată de criminal, pe strada Bisericii din Lupeni, poliţiştii au găsit victima decedată într-una din camere, cu urme de violenţă pe corp. Cadavrul a fost preluat de medicii legişti, care vor stabili cu exactitate cauza şi natura morţii. Dacă va fi găsit vinovat pentru omor deosebit de grav, bărbatul riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt IPJ Hunedoara. Ieri, magistraţii Tribunalului Hunedoara au emis pe numele lui Ion Dăneasă un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.