Noul laminor de la Hunedoara a intrat în probe la rece

Carmen Cosman

La combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara au început  probele la rece la noul laminor de europrofile. O investiţie absolut necesară pentru viitorul combinatului, după cum spun şi sindicaliştii hunedoreni.

Investiţia, care se ridică la peste 40 de milioane de euro şi se derulează de doi ani, este absolut necesară pentru viitorul siderurgiei hunedorene, explică Petru Vaidoş, preşedintele Sindicatului „Siderurgistul” de la ArcelorMittal Hunedoara. „Pentru viitorul siderurgiei din Hunedoara, noul laminor de europrofile reprezintă totul în această perioadă. Această investiţie reprezintă finalizarea unui program de restructurare în care noi am crezut, un program de restructurare foarte dur. Prin noul obiectiv, practic, se asigură continuitatea activităţii de laminare la Hunedoara, în condiţiile în care vechiul laminor nu mai avea piaţă de desfacere“, a  declarat Petru Vaidoş. El spune că, probabil, probele se vor finaliza în luna ianuarie, dar tot în 2012 se vor omologa şi noile laminate.
Capacitatea proiectată a laminorului de europrofile este de 400.000 de tone pe an, primele laminate urmând să fie produse de la 1 ianuarie 2012.

6 comentarii la „Noul laminor de la Hunedoara a intrat în probe la rece

 • 30 noiembrie 2011 la 14:48
  Legătură permanentă

  si ce inseamna aceasta investitie pentru Hunedoara, se vor face angajari sau se vor mai disponibiliza oameni?!??! la fel a fost modernizat si laminorul 800, cateva furnale etc… si s-a vazut mai tarziu ce s-a ales de ele,..

 • 30 noiembrie 2011 la 16:57
  Legătură permanentă

  Pai teoretic ar trebui sa se lase cu disponibilizari, fiind mai modern nu are nevoie de atata personal.

 • 30 noiembrie 2011 la 20:55
  Legătură permanentă

  oricum sunt putini oameni, in total sunt 700 oameni si inainte numai la laminorul 650 erau peste 600 angajati, cu cat va mai ramane? iar vor fi disponibilizari? auzisem niste zvonuri ca vor sa mai dea afara cam o suta de oameni…

 • 1 decembrie 2011 la 20:53
  Legătură permanentă

  PANA NU PICA BASESCU,BOS,ISARESCU SI FMI (CU JEFFREY FRANKS-AMERICANU-PORCUL 100%-CU TAPLA GAURITA), SI CANADIENII DE LA ROSIA MONTANA CARE VOR AURUL DIN APUSENI NU VOM SCAPA DE DISPONIBILIZARI!;

  LA MULTI ANI! SA TRAITI BINE! NE-AM SATURAT DE MICIUNI,PESTE MINCIUNI DE REFORME DE CACAO IN INVATAMANT,DE BATJOCORIREA PENSIONARIILOR SI DE NESIMTIREA CELOR CE CONDUC TARA ATT DE PROST DE 22 ANI!

 • 1 decembrie 2011 la 20:55
  Legătură permanentă

  JOS UDREA SI BOC!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.