E vremea bilanţului şi colindelor la Teliucu Inferior

Magdalena Şerban

Cu un lac de toată frumuseţea, situat pe raza comunei Teliucu Inferior (Lacul Cinciş), primarul Daniel Pupeză (foto) vrea să aibă şi sate chipeşe, aşa că a pus umărul la treabă, încât anul 2012 să nu-l prindă repetent la investiţii.

Asfalt, apă şi gaz la poartă
“Referitor la satul-centru, pe Strada Suseni s-au realizat, din bugetul local, branşamentele pentru canalizare menajeră la 12 familii şi s-au betonat strada şi trotuarele aferente. Tot din bugetul propriu, s-au efectuat branşamentele pentru 55 de familii de pe Strada Principală, iar cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, au fost modernizaţi 500 de metri de pe aceeaşi stradă, prin turnarea de covor asfaltic. Pe Strada Viorele, au fost reabilitate termic două imobile (unul cu 12 apartamente şi celălalt cu 18 apartamente), iar la anul, vor fi finalizate încă trei imobile, mai rămânând de reabilitat, pe viitor, încă patru. Pentru Strada Zorilor, avem aprobat un proiect de introducere a gazului metan, lucrările urmând să înceapă la finele anului în curs, astfel încât, cel târziu în luna ianuarie 2012, oamenii să aibă gazul în casă. Tot în acest an, va fi dată în folosinţă staţia de epurare din Teliucu Inferior (investiţie derulată pe fonduri de Mediu), ce va deservi întreaga comună. Lucrările sunt terminate, dar a mai rămas de realizat branşamentul de la staţia de pompare, respectiv să se facă recepţia, apoi predarea lucrării către APA PROD”, a spus edilul comunei.

Decembrie, lună plină
Veştile nu se opresc aici. “Au fost începute lucrările la centrul de recreere pentru tineret, din Colonia „Frontul II“ urmând dotarea lui cu mobilier şi veselă, pentru ca oamenii să-l poată folosi, cu diverse ocazii. Ca acest centru să ia naştere, s-a reabilitat clădirea fostei şcoli primare. Totul, din bugetul local. La baza sportivă s-a finalizat împrejmuirea şi a fost montat covorul sintetic. Terenul de sport va fi dat în folosinţă în cursul acestui an, iar în 2012 se va finaliza şi partea de vestiare şi grupuri sanitare”, a precizat primarul.
Iar pentru că de ceva ani, ziua de 1 Decembrie şi venirea Crăciunului se sărbătoresc în comunitate, primarul nu se dezice nici în 2011 de acest lucru. „De Ziua Naţională a României, căminul cultural din Teliucu Inferior se va umple de oameni. Vom serba, cu toţii, istoria neamului şi ne vom bucura de colindele şi cântecele româneşti. În 17 decembrie, va fi organizată o seară de colinde, iar elevii de la şcoala Generală din Teliucu Inferior şi cea primară din Cinciş ne vor încânta cu o manifestare artistică. Tot atunci, se vor da şi darurile Moşului. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că putem face acest lucru şi în acest an”, a încheiat Daniel Pupeză, edilul şef al Teliucului.

3 comentarii la „E vremea bilanţului şi colindelor la Teliucu Inferior

 • 30 noiembrie 2011 la 0:28
  Legătură permanentă

  Teliucu ar trebui sa fie un cartier al Hunedoarei,ei folosind toata infrastructura,spitale,scoli,licee.Nu are rost sa mai fie platiti consilieri si primar

 • 12 octombrie 2013 la 23:03
  Legătură permanentă

  primarul actual a facut ce alti primary nu au fost in stare sa faca,parintii nostrii nu au fost in stare sa faca nimic pt .comuna desi era zona muncitoreasca a trebuit sa faca acest primar impreuna cu echipa lui

 • 12 octombrie 2013 la 23:06
  Legătură permanentă

  CA EL MAI RAR PRIMARI,MACAR SE VEDE IN URMA LUI CEVA

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.