Noua Piaţă Arras a fost inaugurată!

02 arrasOana Mihnea

Lucrările de reamenajare şi modernizare a Pieţei Arras din municipiul Deva s-au finalizat. Constructorul a reuşit să se încadreze în termenele stabilite pentru realizarea investiţiei, astfel, administraţia locală deveană a marcat prima reuşită în ceea ce priveşte realizarea în municipiul reşedinţă de judeţ a celor şase proiecte de reamenajare şi modernizare urbană, finanţate cu fonduri europene.
Mai trebuie făcute mici retuşuri
Edilul şef al municipiului, alături de alţi reprezentanţi ai primăriei, s-au întâlnit ieri cu devenii în Piaţa Arras, pentru a vedea rezultatul mult aşteptat de comunitate. Aceştia au discutat cu oamenii pentru a afla care este părerea lor despre investiţie şi ce consideră că ar mai trebui îmbunătăţit, în funcţie de nevoile fiecăruia. „Am discutat cu cetăţenii şi, în general, sunt mulţumiţi. Şi eu sunt parţial mulţumit, mai sunt 15 zile până la recepţie, s-au încadrat în termen, anunţul pentru finalizarea lucrărilor fiind în 16 octombrie. Urmează două săptămâni pentru remedieri şi sunt câteva lucruri pe care le-au observat oamenii, de aceea am dorit să participe şi ei la întâlnire. Persoanele cu handicap mi-au atras atenţia că o rampă trebuie remediată şi sunt probleme cu câteva bănci care sunt prea înalte. Însă acestea sunt lucruri pe care le putem remedia. În ansamblu, Piaţa Arras arată bine şi asta datorită constructorului, şefului de şantier şi arhitectului, care a demonstrat printr-un proiect futurist că şi în oraşele noastre se pot face piaţete de genul acesta. Este un început bun, sper să fie şi sfârşitul la fel“, a declarat Petru Mărginean, primarul Devei.
Pe ideea unei mici agore
Costul total al acestei investiţii este de 6.441.384,17 lei, din care 6,3 milioane lei sunt bani nerambursabili. Piaţa are 3.550 mp cu alei pietonale, spaţii verzi, mobilier urban modern şi fântână arteziană. „Este o lucrare frumoasă, nu foarte uşor de realizat, dar am avut parte de o colaborare exemplară din partea primăriei şi a constructorului. Ideea de bază pentru Piaţa Arras a fost îmbunătăţirea calităţii spaţiului urban şi organizarea unei mici agore de întâlnire pentru tineri şi vârstnici, unde va fi foarte multă vegetaţie“, a precizat Ana Maria Pop, arhitectul proiectului.
Ce va urma?
„Următorul proiect care trebuie finalizat este pista de biciclete, apoi Platforma Ardealul, urmată de bulevardele Decebal, Iuliu Maniu  şi ultimul, unde s-ar putea să existe probleme, eu sper să nu fie aşa, este Cartierul Dacia. Aici lucrările sunt la un stadiu de execuţie de 50 la sută, iar restul sunt la peste 60 la sută. Îmi doresc să nu mai existe asemenea probleme, iar următoarele proiecte pe care le vom avea să meargă aşa cum trebuie“, a adăugat primarul Devei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.