; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Nou termen de judecată în dosarul lui Berbeceanu

4 februarie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu (foto), şi acuzatorii săi au avut ieri al doilea termen de judecată în dosarul de apel, după constituirea noilor completuri de judecată ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Unul dintre judecători, Geanina Cristina Arghir, a cerut abţinerea, însă solicitarea i-a fost respinsă de instanţă. În dosar sunt judecaţi în faza de apel Ioan Mureşan, fost procuror şef al DIICOT Alba, fostul procuror Nicolae Cean şi poliţistul Alin Muntean. Traian Berbeceanu are atât calitatea de parte civilă, cât şi de inculpat. Pe fond, Berbeceanu a fost achitat de toate acuzaţiile iar judecătorii primei instanţe i-au găsit vinovaţi pe cei care i-au instrumentat dosarul. Fostul procuror şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi fals intelectual. Complicii lui Mureşan, poliţistul Alin Muntean şi fostul procuror Nicolaie Cean, au fost condamnaţi la patru, respectiv doi ani de puşcărie. În acelaşi dosar au mai fost judecaţi şi au primit sentinţe de achitare Anca Rusu, Ion Vasile Urs şi Mihai Adrian Mihalache, oameni de afaceri din judeţ. Doar Gheorghe Rusu a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi a fost condamnat la trei ani de închisoare. Cum sentinţa ÎCCJ nu era definitivă, a fost atacată cu apel. Ieri, instanţa a acordat un nou termen de judecată în acest dosar.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Cornel spune:

    Iar ne arătați fata țiganului ăstuia? Nu ne intereseaza că-i un jegos și un gunoi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sărbătoriţii lunii la UAMS Baia de Criş

De curând, persoanele născute în luna ianuarie şi găzduite de Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş (UAMS) au fost...

Simpozionul Internaţional de Securitate şi Sănătate în Muncă – SESAM 2019

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă - INSEMEX Petroşani cu sprijinul şi colaborarea Universităţii...

Peste 6.500 de contribuabili deveni şi-au achitat deja impozitele

Aproximativ 6.600 de contribuabili persoane fizice din municipiul Deva şi-au achitat, în luna ianuarie 2019, obligaţiile fiscale către bugetul local.

Închide