; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Avalanşă de zăpadă în Cheile Jieţului

4 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Tone de zăpadă s-au prăvălit de pe versanţi în drumul naţional care duce din Petroşani către Voineasa. Nimeni nu a fost surprins de avalanşă, însă drumarii au avut de lucru serios până să redeschidă circulaţia.

Echipele Secţiei de Drumuri Naţionale Deva au intervenit pe DN 7A, Obârşia Lotrului – Petroşani, unde, duminică seara, a avut loc o avalanşă din cauza ninsorilor abundente şi a temperaturilor ridicate. Avalanşa a acoperit partea carosabilă pe o distanţă de aproximativ 10 metri, dar nu au fost persoane sau autovehicule surprinse. Temperaturile ridicate anunţate şi pentru perioada următoare menţine ridicat pericolul producerii unor avalanşe în Cheile Jieţului.
“Am avut numeroase situaţii în trecut după ce s-au aventurat cu autoturismele şi au rămas blocaţi. A fost nevoie să mergem după ei cu utilajele de deszăpezire să-i aducem înapoi în siguranţă”, au spus salvatorii montani. În sezonul trecut, o avalanşă a surprins două autoturisme pline cu turişti la cota 1.575 de metri din Cheile Jieţului. Oamenii au ieşit la plimbare şi au vrut să ajungă până la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Vâlcea. La întoarcere nu au mai putut coborî din cauza avalanşei, dar nici nu puteau înainta.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nou termen de judecată în dosarul lui Berbeceanu

Fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu (foto), şi acuzatorii săi au avut ieri al doilea termen de judecată...

Sărbătoriţii lunii la UAMS Baia de Criş

De curând, persoanele născute în luna ianuarie şi găzduite de Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş (UAMS) au fost...

Simpozionul Internaţional de Securitate şi Sănătate în Muncă – SESAM 2019

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă - INSEMEX Petroşani cu sprijinul şi colaborarea Universităţii...

Închide