Noii agenţi de poliţie au depus jurământul de credinţă

19 ianuarie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Ieri, 60 de agenţi de poliţie, recrutaţi din sursă externă, care au promovat examenul de încadrare din noiembrie 2016, au depus jurământul de credinţă.  Depunerea jurământului de credinţă este unul dintre cele mai importante momente din carieră, pentru cei care au ales să îşi desfăşoare activitatea într-o unitate de Poliţie. A fost prima ceremonie publică de acest fel, la care, pe lângă echipa de conducere a IPJ Hunedoara şi oficialităţile judeţului, au participat rudele noilor agenţi.

În discursul susţinut în cadrul evenimentului, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, le-a spus noilor agenţi că instituţia în care vor activa se bucură de încredere în rândul cetăţenilor. Iar, ei vor trebui, prin conduită impecabilă şi profesionalism, să contribuie la imaginea pozitivă a Poliţiei Române. La final, şeful IPJ Hunedoara, comisarul şef Liviu Dumitru, le-a spus celor 60 de agenţi să nu uite niciodată momentul în care au depus jurământul şi să nu uite care sunt cei patru piloni pe care este clădit acest jurământ. „Poliţia Română este puternică datorită şi oamenilor care o alcătuiesc. Iar noii poliţişti nu vor face excepţie, pentru că au făcut dovada că pot şi au depus astăzi, în faţa noastră, Jurământul de credinţă, pentru care îi felicit şi le cer să nu uite niciodată momentul în care au depus acest jurământ, unitatea de poliţie în care au făcut acest lucru şi, cel mai important, să nu uite cei patru piloni pe care acest jurământ s-a clădit: Respectarea Constituţiei (cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului); Conduita corectă şi imparţială în aplicarea legilor ţării; Îndeplinirea cu răspundere şi bună-credinţă a îndatoririlor; Păstrarea secretului profesional. Aşa să le-ajute Dumnezeu!”, a afirmat comisarul şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara.
În perioada următoare, cei 60 de agenţi vor urma cursuri intensive de instruire la unităţile de învăţământ ale MAI, după care vor fi repartizaţi la subunităţile din judeţ, pentru a completa deficitul de personal din cadrul structurilor de ordine publică (în mediul urban şi rural) şi poliţie rutieră.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Tiri spune:

    Cine i-a instruit? Dumitru militianul? Cel instruit de mafiotii Riscuta si Clonda? Ipj hd a ajuns o cloaca de pupincuristi, sifoane si nepotisme.

  2. dan spune:

    ai dreptate Tiri, Dumitru asta e un mafiot fara pereche !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Arme de foc, droguri şi bani, la falsificatorii de carduri

Ofiţerii de la Crimă Organizată au descins miercuri în Valea Jiului, la Lupeni, dar şi în alte 29 de locaţii...

Anunţ finanţe, 20.01.2017

Mâine se dispută „Cupa CSŞ Petroşani” la tenis de câmp

Mai mulţi tineri tenismeni din ţară se vor înfrunta mâine, la Petroşani, în cadrul „Cupei CSŞ Petroşani”. Competiţia va avea...

Închide