Arme de foc, droguri şi bani, la falsificatorii de carduri

Maximilian Gânju

Ofiţerii de la Crimă Organizată au descins miercuri în Valea Jiului, la Lupeni, dar şi în alte 29 de locaţii din mai multe regiuni ale ţării. Anchetatorii au destructurat o reţea de falsificatori de carduri care reuşise să escrocheze mai bine de 1.000 de străini.

La percheziţiile efectuate de ofiţerii BCCO şi procurorii DIICOT au fost descoperite arme de foc, dispozitive electronice de tip skimming, dar şi alte aparate electronice care ar fi fost folosite la falsificarea cardurilor bancare.
Ofiţerii şi procurorii au descoperit la suspecţi, în urma percheziţiilor domiciliare, peste 10.500 de lei, 1.000 de euro, droguri şi ţigări de contrabandă. Totodată, poliţiştii au ridicat de la membrii grupării  mai multe dispozitive de tip skimming, 18 unităţi hard-disk, 25 de laptop-uri, 60 de suporţi optici de memorie şi memorii USB, 80 de telefoane mobile şi cartele SIM, 31 de carduri bancare şi suporturi de tip card cu bandă magnetică, dar şi un pistol. Anchetatorii spun că membrii grupării se foloseau de cardurile clonate pe raza localităţii Piteşti, nu în localităţile lor de domiciliu, pentru a nu li se lua urma. Nu scoteau doar bani de la ATM-urile băncilor, ci cumpărau şi produse din marile magazine plătind tot cu cardurile clonate.
Procurorii spun că gruparea a acţionat în perioada 2014 – 2015, iar cei circa 50 de membri au montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-au folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare. Suspecţii achiziţionau bunuri şi din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţ finanţe, 20.01.2017

Mâine se dispută „Cupa CSŞ Petroşani” la tenis de câmp

Mai mulţi tineri tenismeni din ţară se vor înfrunta mâine, la Petroşani, în cadrul „Cupei CSŞ Petroşani”. Competiţia va avea...

Autobergamo înfruntă United Galaţi în duel direct pentru primul loc

Gruparea alb-vişinie va debuta mâine oficial în anul 2017, urmând să întâlnească pe teren propriu gruparea United Galaţi, actualul lider...

Închide